partnerbijdrage

Tips voor het huren van een auto in Nederland

Ga je op vakantie in eigen land? Of heb je tijdelijk een auto nodig? Dan is een auto huren een goede optie. Lees in dit artikel 8 tips voor het huren van een auto in Nederland.

1:Wie gaat er met de auto rijden?

Gaan er meerdere mensen met de auto rijden? Vaak moet je aangeven wie er allemaal de auto gaat besturen. Neem daarom de gegevens mee van alle bestuurders.

2: Boek de auto op tijd

Probeer de huurauto zo vroeg mogelijk te boeken. Als je het op het laatste moment doet, zijn vaak de goedkopere auto’s al weg.

3: Lees het contract goed door

Bij het huren van een auto komen er doorgaans veel voorwaarden bij kijken waar je misschien niet meteen op zou letten. Het is bijvoorbeeld slim om te kijken naar het aantal vrije kilometers die zijn inbegrepen. Het kan namelijk zijn dat je voor extra kilometers die je maakt, je ook meer moet betalen. Houd ook rekening met de eventuele kosten van een extra bestuurder, de borg en het eigen risico.

4: Controleer de auto

Wat ook zeer belangrijk is bij het huren van een auto: checken voor schade. Bekijk de auto goed of je krassen of deuken ziet en laat dat dan opschrijven in de overeenkomst. Zo kun je bewijzen dat die beschadigingen er al waren voordat je de auto huurde en voorkom je gedoe achteraf.

5: Welke voorwaarden voor de bestuurder?

Soms hebben verhuurbedrijven speciale voorwaarden voor de bestuurder. Het kan zo zijn dat er bijvoorbeeld een minimum leeftijd is voor de bestuurder. Soms geven ze aan dat je je rijbewijs voor minimaal een bepaalde tijd moet hebben. Ook komt het voor dat verhuurbedrijven een hogere prijs hanteren voor jonge of onervaren bestuurders.

6: Lees reviews

Helaas zijn er ook veel onbetrouwbare verhuurbedrijven. Een goede tip is daarom om altijd even te googelen naar het bedrijf. Zie je veel negatieve reviews? Dan is het geen goed idee om bij dit bedrijf een auto te huren. 

7: Wil je extra’s? Geef dit door.

Wil je bijvoorbeeld een kinderstoel bij de auto? Of wil je een navigatiesysteem? Het is belangrijk om dit op tijd door te geven. Zo voorkom je dat deze opties niet meer beschikbaar zijn als je de auto gaat ophalen. 

8: Zoek op plaatsnaam

Als je online op zoek gaat naar een autoverhuurbedrijf vind je natuurlijk verhuurders in het hele land. Zoek daarom bijvoorbeeld op: “autoverhuur Tilburg” of “auto huren in Amsterdam”.

Tip: bij Autohopper vind je de beste auto’s voor een goede prijs in het hele land. Op de website klik je dan de stad aan waarin je wilt huren. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *