Toe aan een nieuwe uitdaging

Talitha en Sanne zoeken opvolgers voor Het Muzieklokaal: “We geloven met hart en ziel in het concept”

 • Door Redactie
 • |
 • 15 februari 2022
 • |
 • 2 reacties

Talitha en Sanne

Het is een van de leukste horecaondernemingen van Utrecht. Het Muzieklokaal, waar fijn borrelen en een hapje eten in perfecte harmonie samengaat met klassieke muziek. Veel Utrechters weten sinds de oprichting deze zaak aan de Bemuurde Weerd te vinden. Het Muzieklokaal is een plek om te koesteren. En als het aan de initiatiefnemers Talitha en Sanne ligt, blijft dat zo. Ook nu ze van plan zijn een stap opzij te zetten of mogelijk de zaak te verkopen.

Al in 2020 dachten de twee vrouwen er over om meer afstand te nemen van de dagelijkse bedrijfsvoering. Het was het moment dat de laatste aflossingen van de crowdfunding waren gedaan en de opstartinvesteringen terugverdiend waren. 

Van die stap opzij kon toen vanwege corona geen sprake van zijn. Het overeind houden van het Muzieklokaal stond op één. Twee zware coronajaren zijn achter de rug. Mede dankzij de trouwe community die Het Muzieklokaal steunde tijdens de lockdowns hoefden de ondernemers zich niet opnieuw in de schulden te steken. Met deze schone lei is het idee van twee jaar geleden weer actueel. 

“We hebben de afgelopen zeven jaar al onze tijd met heel veel toewijding aan Het Muzieklokaal besteed, en nu zijn we toe aan een nieuwe uitdaging, die ons meer ruimte biedt voor onze persoonlijke ontwikkeling.”

Omdat ze het concept van het Muzieklokaal volledig omarmen, gaan ze op zoek naar opvolgers. En dan bij voorkeur culturele ondernemers die de zaak op de oude voet willen voortzetten

“Wij geloven met hart en ziel in ons concept. Het Muzieklokaal heeft een gezonde exploitatie. We weten dat veel mensen willen dat Het Muzieklokaal blijft bestaan. Niet alleen voor onze vaste gasten, maar ook voor klassieke musici zijn we een uniek podium om muzikaal te kunnen experimenten zoals dat op maar weinig klassieke podia kan: laagdrempelig en in directe interactie met het publiek. Daarom willen wij onze bijzondere plek borgen en zoeken we naar mensen die Het Muzieklokaal in de huidige vorm voortzetten, uiteraard met ruimte om een eigen invulling te geven aan het concept. Omdat we huren bij DePlaatsmaker, een grote Utrechtse broedplaatsorganisatie die ruimte biedt aan creatieve ondernemers, zal de horeca op deze locatie hoe dan ook een culturele invulling krijgen.”

De ondernemers sluiten niet uit dat ze ook in de toekomst betrokken blijven bij het Muzieklokaal

Waar bij de verkoop van een horecazaak vaak direct een horecamakelaar wordt ingeschakeld, zoeken Talitha en Sanne een mogelijke overnamekandidaat eerst in hun eigen netwerk. 

“We onderzoeken ook of er mensen zijn die (opnieuw) willen investeren in het behoud van ons concept. Wij konden 7 jaar geleden ook door financiering uit ‘de crowd’ onze droom waarmaken, Door potentiële investeerders en nieuwe ondernemers met elkaar in contact te brengen, hopen we de kans te vergroten dat Het Muzieklokaal behouden blijft.”

De ondernemers sluiten niet uit dat ze ook in de toekomst betrokken blijven bij het Muzieklokaal.

“Er zijn meerdere constructies denkbaar. Voor nu zijn we op zoek naar kandidaten die net als wij vinden dat het Muzieklokaal in Utrecht moet blijven bestaan.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Linda schreef:

  Goed dat niet gezocht wordt naar de eerste de beste ondernemer. Het Muzieklokaal moet blijven!

 • Ronald van Zanten schreef:

  Als de opvolgers met dezelfde passie ondernemen als deze vrouwen heb ik alle vertrouwen in de voortzetten van deze geweldige zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *