Plannen blijven ongewijzigd

Start transformatie oude Tivoli naar hotel duurt nog zeker een half jaar

Hoe gaat het toch met de verbouwing van het oude Tivoligebouw aan de Oude Gracht? Op 16 januari 2020 sprak wethouder Eerenberg de verwachting uit dat in het najaar van dat jaar kon worden gestart met de renovatie en verbouwing van het complex tot hotel. Dat is niet gehaald en het gebouw heeft nog steeds een anti kraak-status.

Exploitant Stadswaarde wacht nog steeds op een omgevingsvergunning. Zolang die er niet is kan er geen enkele bouwactiviteit plaatsvinden. Het uitblijven van die vergunning komt voort uit een bezwaar van een van de omwonenden. Deze vreest de overlast die de aanwezigheid van hotelgasten met zich meebrengt. Bij de Utrechtse rechtbank is het bezwaar afgewezen waarna de Raad van State zich over de kwestie zal buigen. Een uitspraak wordt medio 2022 verwacht.

Jeroen Messemaekers van Stadswaarde ziet in het uitstel geen reden om de eerdere plannen te wijzigen. “Bij een gebouw met een historie van 750 jaar maakt een jaartje meer of minder niet uit. Als de uitspraak van de Raad van State positief is voor ons dan kunnen we binnen een kleine twee maanden aan de slag. Ik ga er vanuit dat de bouw 1,5 tot 2 jaar in beslag neemt. Ons uitgangspunt blijft hetzelfde: een hotel met horeca en culturele activiteiten. En het podium blijft intact.”

Eerder sprak Messemaekers op De Nuk over zijn plannen met het oude Tivoli. Kijk hieronder de reportage terug.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *