Utrechts Nieuws

Spookkandidaten bij provinciale verkiezingen, videotoren USV Hercules gestolen

Overvechters protesteren bij Noordelijke Randweg

Bewoners van Overvecht zien graag dat er onderdoorgangen komen bij het Robert Kochplein, het Gandhiplein en het Henri Dunantplein. Hier is echter niet genoeg geld voor beschikbaar gesteld door de rijksoverheid. Een goedkopere optie is het plaatsen van viaducten. Op zaterdagochtend 9 maart stonden zij langs de Noordelijke Randweg Utrecht als blijk van protest.

Lees meer op de website van DUIC

Videotoren USV Hercules gestolen

De bouwsteiger werd gebruikt om opnames te maken van verschillende teams om die later te kunnen analyseren. Volgens videoanalist Arjan Hoefnagel is de toren tussen woensdag 6 maart en zaterdag 9 maart gestolen. De schade voor de club is ongeveer 1000 euro. Eerder werd eenzelfde toren bij SV Kampong gestolen.

Lees meer op de website van AD/UN

Spookkandidaten bij provinciale verkiezingen

Van alle provincies heeft Utrecht de meeste ‘spookkanditaten’. Dit zijn mensen die verkiesbaar zijn voor de Provinciale Staten, maar niet in de provincie wonen waar ze op de kieslijst staan. In Utrecht gaat het om zeven mensen. Bij de VVD gaat het om gedeputeerde Dennis Straat die woonachtig is in Zaandam. Bij Forum voor Democratie staan zes mensen op de lijst die niet uit de provincie komen. Voor deze partij staan vier Amsterdammers op de Utrechtse lijst, een iemand uit Den-Haag en een persoon uit het Gelderse Batenburg.

Lees meer over spookkanditaten op de website van de NOS.

‘Ode aan het vaken’ afgebroken

Het kunstwerk stond 20 dagen op het plein. Bij de opening was onder andere Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren aanwezig. Het doel van het kunstwerk is mensen aan het denken zetten over de vee-industrie en de leefomstandigheden van dieren. Waar het beeld komt te staan, is nog niet bekend

Bekijk de foto’s op de website van DUIC

Utrechtse studenten ontevreden over huisvesting

In de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting is Utrecht op de negende plaats geëindigd. In het rapport krijgen de dertien steden waarin volgens de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting de meeste studenten wonen punten voor hun beleid rondom huisvesting aan de hand van vier categorieën: corporaties, particuliere verhuurders, informatievoorziening en projecten. Op de helft van de onderdelen scoort Utrecht een onvoldoende volgens de respondenten.

Lees meer op de website van DUB

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *