Columbo verlaat raad

Sander van Waveren neemt afscheid van de Utrechtse gemeenteraad

  • Door Redactie
  • |
  • 4 december 2020
  • |
  • 1 reactie

 

Op 17 december neemt Sander van Waveren (40) na 10 jaar afscheid van de Utrechtse gemeenteraad. Hij was sinds 2010 lid van de gemeenteraad.   

Van Waveren is sinds juni 2020 gemeentesecretaris van de gemeente Laren. De combinatie van beide functies blijkt in de praktijk lastig, waardoor hij het raadswerk niet kan uitvoeren met de inzet die hij daarbij vindt passen.   

Sander van Waveren: ‘’De afgelopen 10 jaar heb ik mijn best gedaan om de CDA-kiezers en alle andere Utrechters te vertegenwoordigen. Het is een grote eer geweest om me zo lang in te mogen zetten voor Utrecht, en dat heb ik ook met heel veel plezier gedaan. Ik heb in de afgelopen jaren altijd zonder handrem het raadswerk proberen te doen. Nu dat niet meer lukt, moet ik helaas afscheid nemen van de gemeenteraad.”  

Van Waveren werd geprezen om zijn fanatieke inzet als controleur van het college. Bijvoorbeeld bij dossiers rond de Social Impact Factory, stichting Heerlijk Wonen, de ‘t Goylaan en de Uithoflijn. D66 raadslid Ellen Bijsterbosch noemde hem laatst tijdens het raadsdebat over De Machinerie de Columbo van de Utrechtse raad.  

Collega raadslid Jantine Zwinkels: “Het was enorm leerzaam én gezellig om met Sander samen te werken. Hij heeft een enorme dossierkennis en ervaring, die we zeker gaan missen. Hij heeft mij laten zien hoe je een betrokken en benaderbaar raadslid kunt zijn voor inwoners, en tegelijkertijd ook tot in de details de plannen van de gemeente kunt doorspitten én verbeteren. Altijd met een gezonde dosis humor!”  

In de raadsvergadering van a.s. 17 december van Waveren afscheid nemen. Vanaf dat moment zal hij opgevolgd worden door Bert van Steeg, die op dit al moment fractievolger en commissielid is namens het CDA.  

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *