Foto van de week

Saarshot: volgende bestemming?

Locatie: park Nieuweroord

Ik moet heel eerlijk bekennen, ik dacht dat wat ik vaker in de verte had gezien, een onderdeel was van de speeltuin die grenst aan basisschool de Puntenburg. Niets bleek minder waar. Ik ging voor de ‘cirkel’ staan en er bleek een tekst bij te horen. Iets met spoorwegen en “de wissel van de dood passeerden”. Ik moest het even opzoeken: het blijkt een monument voor spoorwegongevallen te zijn, gemaakt door beeldend kunstenaar Antoon Broos. Het is wel een vreemde en uitermate lullige plek op een klein stukje gras, dat nog net niet bebouwd is. Het doet de overledenen geen eer aan. Andere bestemming?

Logo De Nuk
Auteur

Saar Rypkema

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Doete Regts schreef:

    Volgens mij ligt het monument daar vanwege de Inktpot (vroeger NS, nu ProRail). Prima plek dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *