Foto van de week

SaarShot: Sakura in de stad

Locatie: steeg bij Magdalenastraat

Dit is weliswaar niet de mooiste steeg in Utrecht, maar de verrassing was wel de boom die in de bloesem staat in het mooie strijklicht. In Japan staat men stil bij deze gebeurtenis en dan met name bij de bloei van kersenbloesem ‘Sakura’. Een periode van vreugde en symbool van de vergankelijke schoonheid. Ik sluit me graag aan bij die zienswijze. Hoewel we niet veel natuur in de stad hebben, ik geniet altijd van alle bomen, die heel kort, kleur in het leven geven. De lente, mijn favoriete seizoen. Utrecht, mijn favoriete stad!

Logo De Nuk
Auteur

Saar Rypkema

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

  • Elly Lagerweij schreef:

    Deze prachtige boom staat in het Anna van Schurman hofje. Deze is gelegen tussen de Keukenstraat en Magdalenastraat. Overigens heerlijk om in deze buurt te wonen. Ik woon daar zelf ook!

  • Koosje Witteveen schreef:

    Ja wat een heerlijke plek . Ik heb30 jaar in de Magdalenastraat gewoond met heel veel plezier. En wat is de Anna van Schuurman Hofje een voorbeeld hoe de buurt in 30 jaar veranderd is. En wat een prachtige foto is dit!!

  • Saar schreef:

    Ah ja dank je Elly! Was de naam kwijt van het hofje. Ik snap heel goed dat het heerlijk wonen is daar. Prachtige buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *