foto van de week

SaarShot: dakkies

Locatie: St Josephlaan

Laatst zat ik in de auto en kwam op dit kruispunt terecht. In ene zag ik het; wat leuk al die rode puntdaken!!! Jarenlang heb ik alleen maar gedacht wat een drukke straat om aan te wonen. Je zag het vuil van alle auto’s op de bakstenen plakken. Volgens mij zijn deze huizen niet zo lang geleden gerenoveerd.  Reden genoeg om daar vandaag langs te fietsen. De zon werkte mee, links een hele andere beleving dan rechts. Het ritme van de daken, maakt me vrolijk. Ik liep de wijk in links van de foto. Het was 20 jaar geleden dat een vriendin daar woonde, dus het was een tijdje geleden. Ik was aangenaam verrast hoe leuk daar is gebouwd. Ik ging dus aan op het ritme dat de architect heeft aangebracht. Niet van het kruispunt lieve mensen….

Logo De Nuk
Auteur

Saar Rypkema

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

  • Andries de Panter schreef:

    Huizen waren 25 jaar terug al heel goed geïsoleerd tegen de herrie (suskasten en dikke beglazing) . Dit was vroeger een elitestraat…………………………. Totdat ons verschrikkelijke barbaarse gemeentebestuur (nooit veranderd) besloot het een belangrijke verkeersader te maken. De Royaards van den Hamkade was ook prachtig met het water er tussen in. De Biltstraat prachtig met statige bomen. Al het mooie wordt vernietigd…….. in Utrecht. Heel triest om te zien hoe een prachtige sfeervolle romantische stad in 50 jaar tijd verworden is tot een blok beton.

  • Saar schreef:

    Hoi Andries, ik heb het moeten opzoeken over dat water bij Van der Hamkade. Bij het Utrechts archief vond ik een oude foto. Dat zag er inderdaad een stuk fraaier uit!
    Mijn oma woonde destijds aan de Vultostraat en keek uit op weilanden…. Maar ook dat heb ik niet meegemaakt. Om maar aan te geven dat sommige mooie dingen verdwijnen door groei.
    Gelukkig worden sommige besluiten weer terug gedraaid (Catharijnesingel) en er wordt mijn inziens ook aardig gebouwd (Jaarbeurs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *