Klassieke Franse keuken

Ruben Hoogendijk begint brasserie Grace: “Roaring twenties in de Lange Nieuwstraat”

Ruben Hoogendijk (l) en Jacques Westerhoff (foto: Hidde Kroonbergs)

Vierenhalf jaar was Ruben Hoogendijk gastheer bij Bar Bistro Madeleine, vandaag kreeg hij de sleutel van zijn eigen zaak.

In de Lange Nieuwstraat waar restaurant Noir onlangs de deuren sloot, zal hij over een maand Grace beginnen. “Na jaren in een zaak van een ander gewerkt te hebben, werd de ambitie steeds sterker om mijn eigen ideeën in de praktijk te brengen. Grace wordt de zaak waar ik zelf graag naar toe zou gaan. Een high end Franse brasserie.”

Ruben, woonachtig in Zeist maar bekender in Utrecht, heeft in Jacques Westerhoff een partner gevonden die zijn sporen heeft verdiend bij een aantal grote horecabedrijven in de Achterhoek. Samen hopen ze in de Lange Nieuwstraat een zaak met een unieke sfeer te brengen. De inrichting doet denken aan de roaring twenties: art deco, crème- goud en oker gele tinten en een grote rustieke bar.

“De komende maand gaan we verbouwen, schilderen en schoonmaken. Op 2 juli is iedereen welkom”
De gerechten op de kaart hebben alle kenmerken van een klassieke Franse keuken.

Als chefkok is Maarten Bout aangetrokken

“Het wordt een klassieke brasserie kaart met een aantal gerechten die altijd verkrijgbaar zijn. Denk aan een zeetong, bouillabaisse, chateaubriand, kreeft en oesters.”

Als chefkok is Maarten Bout aangetrokken. Bout kookte voorheen bij Concours, Vis aan de Schelde en recent een half jaar bij Hemel en Aarde.

Grace verzorgt binnen 55  en buiten 20 couverts. Het restaurant zoekt nog een gepassioneerde en vakkundige collega (fulltime) voor de bediening.

Redactie

8 reacties

Reageren
  1. De Lange Nieuwstraat gaat gezellig worden. Na Terroir nu ook Grace. Er zijn dus ook positieve horecaverhalen te vertellen.

  2. Fantastisch Ruben. Gefeliciteerd met je nieuwe restaurant. Wij komen graag bij je eten!! Succes met de start. Jaap en Koosje

  3. Het klinkt allemaal fantastisch!
    Ik hoop echt dat jullie de enige goede opvolgers zijn van het 1e Franse restaurant in Utrecht, Chez François! Frans Fagel! Top!
    Bij Franse brasserieën, een groot feest om daar te mogen! eten, moet ik onder andere altijd denken aan:
    La Coupole, Le Train Bleu, Flo, Lipp, Le Grand Colbert, Bofinger, Fleur de Lices,
    Gare du Nord en nog vele anderen! Ik hoop toch zo dat we in Utrecht een beetje uit voornoemde keukens binnenkort bij jullie kunnen proeven!
    Veel succes en we komen zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *