signeersessie

Roxane van Iperen zaterdag te gast bij Broese

Een van de scherpste schrijvers van Nederland, Roxane van Iperen, komt op zaterdag 2 juli naar Broese! Ze is bij het grote publiek bekend met haar boek t’ Hooge Nest en haar indrukwekkende 4-mei lezing Stemmen uit het diepe in 2021, en sinds kort is haar nieuwste essay ‘Eigen welzijn eerst’ uit. In dit essay kijkt Van Iperen met een kritisch oog naar de huidige middenklasse en haar waarden; zijn deze zo tolerant als ze zelf beweren? Bij Broese zal Van Iperen hier meer over vertellen en haar essay signeren.

Over ‘Eigen welzijn eerst’
Nederland heeft lang een zelfbeeld van openheid en tolerantie gehad. Dat beeld kwam voort uit het naoorlogse optimisme van de middenklasse, die geloofde in kansengelijkheid, ongeacht afkomst of achternaam, en het belang van goede publieke voorzieningen. Zo zou elke nieuwe generatie het beter krijgen dan de vorige.
Het geloof in vooruitgang is de afgelopen jaren afgebrokkeld en heeft onder invloed van de politiek plaatsgemaakt voor een sterke hang naar zelfbehoud, met extreme sentimenten tot gevolg. In ‘Eigen welzijn eerst’ laat Roxane van Iperen op prikkelende wijze zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, en spreekt ze de hoop uit dat de middenklasse opnieuw de vooruitgangsgedachte omarmt.

Datum: zaterdag 2 juli | Tijd: 12.00 – 13.00 uur | Toegang is gratis

Wilt u bij dit interview zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *