Stadsinitiatief Rotsoord wil de aanwezige creativiteit en energie die in het gebied zit terug brengen op straat. Hoe? Door het plaatsen van bankjes die in Rotsoord zelf zijn gemaakt. Ze zijn hiervoor een crowdfundingscampagne gestart op Voorjebuurt.
Rotsoord is nu een populaire plek voor starterswoningen en horeca, maar in het gebied is altijd van alles gemaakt: van meubels tot tegels en dakpannen. De fabrieken en loodsen in dit gebied herinneren aan die industriële tijd. Om ervoor te zorgen dat er op Rotsoord ruimte blijft voor andere functies, zoals werkplaatsen, groen, en creatieve experimenten, en dat (buurt)bewoners en gebruikers van Rotsoord ook invloed hebben op de inrichting, is het Stadsinitiatief Rotsoord opgestart. Dit samenwerkingsverband tussen (buurt)bewoners en lokale ondernemers maakt zich op allerlei manieren hard voor Rotsoord als een stoere plek.
Bankjes
De crowdfundingscampagne is niet het eerste project van het Stadsinitiatief Rotsoord: de initiatiefnemers presenteerden vorig jaar het pamflet Rotsoord Groen, een oproep om Rotsoord te vergroenen passend bij de identiteit van het gebied. Dit pamflet ging vergezeld door twee bankjes van Tafelboom, een werkplaats op Rotsoord, die meubels maakt van bomen uit Utrecht. De bankjes vielen zo goed in de smaak, dat Stadsinitiatief Rotsoord er nu 10 wil plaatsen. Dit keer grondig verankerd in de stoep. Voor de 10 bankjes is in totaal €4000 nodig, dat in een maand moet worden opgehaald.
Een donatie betekent een tegenprestatie: als dank bieden de ondernemers en (buurt)bewoners van Rotsoord de donateurs verschillende cadeaus aan, variërend van lunch, borrels, proeverijen tot rondleidingen door het gebied en door de herbestemde watertoren. Speciale tegenprestatie is het Midzomernachtsdiner op kinderboerderij Nieuw Rotsoord op 15 juni, bedoeld om Utrechters elkaar te laten ontmoeten in deze unieke groene oase op Rotsoord.
Succes jongens en meiden
Groet Gerard Overbeek