Grillen op de braai

ROOST aan de Singel en Pitot Tel Aviv Streetfood slaan de handen ineen

Roost aan de singel

Tijdens de lockdowns was Pitot, de dark kitchen van restaurant Luc aan Voor Clarenburg,  een mooie toevoeging aan de Utrechtse take away markt. Het Israëlische concept wordt gekenmerkt door een overvloed aan groenten en verse kruiden. Bij de opening van het nieuwe seizoen van Roost aan de Singel zal Pitot het eten verzorgen.

Het initiatief begon in de dark kitchen van restaurant Luc en groeit nu ook buiten lockdowntijden door. “Pitot was een enorm succes in de afgelopen twee lockdownperiode’s, dus het was onze droom om het concept door te kunnen zetten,” vertelt Stijn Campman, de oprichter van Pitot.

“Op een buitenplek als ROOST past Pitot perfect en onze gerechten lenen zich uitstekend voor grillen op de braai.” Hij bedacht het concept toen hij een Israëlische vriend bezocht en deed veel inspiratie op in de straten van Tel Aviv. Pitot is Hebreeuws voor pita’s, een plat broodje met zachte korst die je kunt vullen met wat je maar wilt. 

Vanuit de buitenkeuken van ROOST aan de Singel gaat Pitot werken met verse producten en alles grillen op de braai “We zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van het menu. Groenten en verse kruiden zijn key voor het concept en dit sluit perfect aan de bewustere levensstijl van veel stadsbewoners. Maar behalve veel vega(n) gerechten zal er ook met vlees- en vis gewerkt gaan worden, natuurlijk alles gegrild op houtskool,” aldus Stijn.  

Nog niet zo lang geleden werd bekend dat ROOST aan de Singel  ook dit seizoen  op het Paardenveld mag blijven.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *