"We zijn ontzettend blij"

Ron Kievits stopt na twaalf jaar met Visjes in de Twijnstraat.

 • Door Redactie
 • |
 • 22 september 2021
 • |
 • 6 reacties

Ron Kievits

Ron Kievits stopt per 1 oktober met zijn populaire zaak Visjes in de Twijnstraat. En de reden is heel bijzonder.

“De reden dat ik er mee wilde stoppen was de ziekte van mijn vrouw. Zij heeft de ziekte van lyme en we kwamen er achter dat haar klachten minder werden als we in het buitenland waren. Dan ga je daar over nadenken en kom je tot de conclusie dat onze toekomst ergens anders ligt dan in de Twijnstraat. In een ander land dus. Ik vond nieuwe kopers voor mijn zaak en toen gebeurde er iets ongelooflijks. Voor mensen met de ziekte van lyme is eigenlijk geen genezing maar op advies van haar huisarts ging mijn vrouw naar een centrum voor body en mind reset. Toen ik haar bracht, heb ik op de rolstoel een bordje geplakt met de tekst: “overname tegen elk aannemelijk bod.” Dat was in november en sindsdien heeft ze nooit meer in die rolstoel gezeten. Ze is genezen en heeft haar leven weer terug. We zijn ontzettend blij. Mijn zaak was inmiddels verkocht, maar dat vond ik niet erg. Na 12 jaar was het vuurtje er een beetje uit. Het is mooi geweest.”

Geen buitenlands avond voor Ron en zijn vrouw?

“Nee, dat hoeft nu niet meer. Ik ben nu rustig aan het nadenken over de toekomst. Ik heb een achtergrond als kok en kan overal aan de slag. Maar ik ben ook een ondernemer. De plannen zijn nog niet helemaal helder. Ik heb een mooie foodtruck en ga in elk geval in december met een goede vriend oliebollen bakken in Loosdrecht.”

En lachend: “Ik laat mijn baard maar eens staan.”

Ron kondigde zijn vertrek op facebook aan.

Lieve klanten van Visjes,Met heel veel liefde, passie en plezier heb ik de afgelopen 12 jaar een visje voor jullie klaar gemaakt, kibbeling gebakken, gezorgd voor het kerstdiner of paasontbijt, kookworkshops gegeven, op de kerstmarkt genoten, gebikkeld op Koningsdag en heerlijke recepten met sommigen uitgewisseld.Het is tijd voor een ander mooi avontuur en per 1 oktober 2021 draag ik het culinaire stokje over aan Appie en Badr. Twee gedreven en gepassioneerde jongens uit omgeving Utrecht. Misschien heb je één van hun de laatste tijd al in de winkel gezien.Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij, jullie bezoekjes aan de winkel, de mooie gesprekken, de uitdagingen en gezelligheid. Ik wens jullie alle goeds & gezondheid! Culinaire groet,Ron

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

6 reacties

 • Agnes schreef:

  Wat een mooi verhaal. Het ga je goed!

 • Bertine schreef:

  Dat is met een geweldig gevoel je zaak verlaten. Maar we zullen Ron zeker missen.

 • Ton van Rooijen schreef:

  Prachtig verhaal, ik ben niet van de vis maar vind dit fantastisch voor deze mensen.

 • Nicole schreef:

  We gaan je missen Ron! Maar wat een geweldig nieuws dat je vrouw genezen is. Veel geluk verder.

 • Esther schreef:

  Succes met alle nieuwe uitdagingen ?
  Zien we jullie nog in Gambia a.s. December-Januari? ?????

 • I.F. schreef:

  Gelukkig, eindelijk bevrijd van die gore olie vis baklucht, die uit deze vis zaak kwam. De winkel floreerde dankzij gebrek aan beter.
  In de categorie viswinkel, een 4tje.
  Hoe vaak werd daar de bak olie ververst?
  Benieuwd hoe die oliebollen het gaan doen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *