Plastic tasjes de stad uit!

Plastic tasjes de stad uit! Wat vindt Cees Bos (Stadsbelang)?

  • Door Redactie
  • |
  • 6 maart 2019
  • |
  • 1 reactie

Achtergrondafbeelding: Pixabay / MabelAmber

Henk Westbroek riep vorige week op om plastic tasjes te verbieden, en in plaats daarvan eventueel duurzame alternatieven te verkopen. Utrecht zou volgens hem het voorbeeld moeten geven. De Nuk en Henk gaan er voor strijden dat Utrecht gaat verbieden dat ‘dit soort spul’ – Henk gooit een tasje in de lucht – nog langer uitgedeeld mag worden, al dan niet voor een dubbeltje of twee. “Dat komt de schoonheid van de zee ten goede. Wees daar maar eens tegen!”, aldus Henk. “Wij vallen aan, volg ons!” 

We vragen deze week wat andere Utrechters en Utrechtse politieke partijen er van vinden.

 

Cees Bos, raadslid Stadsbelang Utrecht: “Reductie kan alleen worden vormgegeven met landelijke afspraken”

Bos staat positief tegenover de reductie van het gebruik van plastic tasjes. “Echter moet wat Stadsbelang betreft reductie van het geheel aan plastic verpakkingsmateriaal centraal staan. Het via een APV (algemene plaatselijke verordening, red.) regelen van dit verbod, zoals Henk aangaf, daar zijn we geen voorstander van. Het is eenvoudigweg niet handhaafbaar en willen we er een boete op zetten? De reductie kan alleen maar vormgegeven worden als er landelijk beleid van wordt gemaakt en er harde afspraken komen met de food- en winkelsector.”

Gelooft u dat een iets duurdere duurzame tas een goed alternatief is voor een goedkoop plastic tasje?

“Ja,  maar het zal wat gewenning vergen van consumenten.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Eric Sanders schreef:

    Weer zo’n treurige reactie. Niet handhaafbaar? Hoe kom je erbij. En ja, een winkel die regels overtreedt kun je beboeten. Trouwens, hoe haal je het in je hoofd dat AH en soortgelijke bedrijven het aan zouden durven een gemeentelijk voorschrift aan de laars te lappen. allemaal smoesjes om te doen wat hem het beste lijkt;niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *