De scharen zijn geslepen

Ook Seven Kappers gaat woensdag open: “Het had geen twee weken langer moeten duren”

“De scharen zijn geslepen. Woensdag kunnen we onze klanten weer begroeten. Laten we hopen dat het zo blijft.”  

Voor Steven van Seven kappers in de Twijnstraat had de lockdown niet veel langer moeten duren. Het geld was op en sluiting van de zaak dreigde.

“Dankzij donaties van vrienden, familie en klanten hebben we het nog anderhalve maand kunnen uitzingen. Als deze versoepelingen waren uitgebleven, was het over twee weken afgelopen met de zaak. Ons privé-geld was op waardoor we de vaste lasten niet meer zouden kunnen betalen. Tijdens deze lockdown heb ik moeten leven van het salaris van mijn partner. Dus, ja we zaten vorige week dinsdag gespannen naar de persconferentie te kijken. Hoewel er wel wat was uitgelekt, wil je het toch van mijnheer Rutte zelf horen.”

Zoals bij veel collega’s is de agenda weer volgeboekt. “We zitten tot half april vol. Als we een maand draaien, kunnen we in elk geval de vaste lasten weer betalen. Zelf verdienen we dan nog niets. Maar we leven nog en dat is nu het belangrijkste. Mocht er weer een lockdown komen, dan is het wel zaak dat er een beter steunpakket komt. Anders zitten we zo weer in het zelfde schuitje.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *