Uit andere media

Nieuws: Varianten voor Malieblad uitgewerkt, Koningsdag niet meer zoals het was

Een impressie van het vernieuwde Malieblad

Vier varianten uitgewerkt voor nieuw ontwerp Malieblad

De gemeente wil onder andere de fietsroute en openbare ruimte voor voetgangers verbeteren op het Malieblad, en denkt dat te kunnen doen met één van de volgende varianten: 1 de nulvariant, 2 de ovonde, 3 de Maliebaan promenade of 4 de T-splitsing met zuidelijke Maliebaan Promenade. De gemeenteraad zal besluiten welk ontwerp verder zal worden uitgewerkt.

Lees meer op de website van de gemeente

 

Koningsdag wordt niet meer op de Utrechtse pleinen gevierd

Alleen op het Janskerkhof zal komend jaar een groot feest worden gehouden tijdens Koningsdag. Ondernemers storen zich aan een aantal feiten: de kosten stijgen, vergunningen worden steeds strenger en het tijdstip van stoppen. Ook worden ze streng gecontroleerd, terwijl supermarkten en particulieren ook alcoholische drank kunnen verkopen.

Student & Starter Student vindt dat de gemeente de feesten op pleinen juist moet belonen en stimuleren. “Koningsdag is een feest van de stad en deze festiviteiten op pleinen zijn daarin erg belangrijk”, vindt de partij. Ze vraagt onder andere om uitstel van de sluitingstijd, van 18.00 uur naar 20.00 uur.

Lees meer op de website van AD

 

Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi Sportvrouw en -man van het jaar

Tijdens ‘Sportprijs Utrecht 2018′ is parasnowboardster Lisa Bunschoten uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2018, en kickbokser Ilias Ennahachi tot Sportman van het Jaar 2018. Er werden tevens prijzen uitgereikt aan het beste sporttalent en aan de beste sportcoach, sportploeg, sportvereniging, sportvrijwilliger en voor de beste sportfoto’s van het jaar.

Bekijk hier wie nog meer een sportprijs in de wacht hebben gesleept

 

International Literature Festival Utrecht genomineerd door grote boekenbeurs

Het Utrechtse festival International Literature Festival Utrecht is genomineerd voor een ‘International Excellence Award 2019’ in de categorie beste internationale literatuurfestival. Dat werd bekend gemaakt op de London Book Fair, een van de grootste beurzen van Europa.

Lees meer op de website van DUIC

 

Plofkraak in Oog in Al

Bewoners van Oog in Al zijn vannacht wakker gemaakt door twee knallen. Rond 3:30 uur is een plofkraak gepleegd, waarbij een geldautomaat van ABN Amro in zijn geheel uit de muur werd geslingerd. De twee daders, die niets hebben buitgemaakt, is niet gepakt.

Vandaag werd ook bekend dat ABN Amro de geldautomaten aan de Kanaalstraat sluit.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *