Uit andere media

Gemeente controleert bij bezorging alcohol. En meer Utrechts nieuws

Utrecht stimuleert nieuwbouw kantoren

Utrecht wil door soepeler beleid nieuwbouw van kantoren makkelijker maken. Utrecht groeit, en dat betekent volgens wethouder Verschuure dat we ook 80.000 banen extra nodig hebben in 2040. “Dat zijn dus nog vijftig World Trade Centers vol”, zegt hij tegen Trouw. De gemeente laat de nadruk op transformatie varen.

Lees meer op de website van Trouw

Primeur: gemeente controleert bij bezorging van alcohol

Utrecht is de eerste gemeente die begint met controleren van thuisbezorgdiensten op naleving van de NIX18-regel. De thuisbezorgdiensten zijn volgens de gemeente in vergelijking met branches zoals slijterijen en supermarkten nog het ondergeschoven kindje waar doorgaans nog geen controle op is door gemeenten. Door controles wil de gemeente dat ook thuisbezorgdiensten bewuster omgaan met NIX18.

Lees meer op de website van de gemeente

 

Nepbommen bij Rabobank neergelegd vanwege conflict

Op woensdag 20 februari heeft de politie een man aangehouden voor het twee maal achterlaten van verdachte pakketten bij de Rabobank aan de Beneluxlaan. De Beneluxlaan moest tijdelijk worden afgezet en een omleidingsroute moest worden ingesteld. Onderzoek van de forensische opsporing en de recherche hebben geleid tot het arresteren van een verdachte. De 31-jarige Zeister bekende. Hij zou een klein zakelijk conflict hebben met de bank.

Lees meer op de website van de politie

 

Zoek de verschillen: stationsgebied 2011 vs. 2019

CU2030 plaatste een bericht met twee luchtfoto’s: één van het Utrechtse stationsgebied uit 2011, één van het zelfde gebied uit 2019.

Stationsgebied 2019 – Foto: CU2030

Stationsgebied 2011 – Foto: CU2030

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *