Mooiste meisjes die thuisblijven

“Mooiste meisje” Lot Wolf: “Ik mis natuurlijk wel mijn stamkroeg De Rat op vrijdagavond”

In de tijd BC ( Before Corona) interviewde ik iedere week een vrouw van 50+ voor mijn rubriek “Het Mooiste Meisje”. Persoonlijke gesprekken die aan de keukentafel met een pot thee tussen ons in plaatsvonden.

Ik heb vaak gezegd dat ik als een wild vreemde binnenkwam en dat we als vriendinnen uit elkaar gingen. Een band opbouwen met de geïnterviewde gaat niet in een telefoongesprek zelfs niet al zou je erbij Facetimen. In mijn vaste vragen kwam altijd het geheim van hun jeugdigheid ter sprake. De een zwom, de ander danste, de volgende had haar vriendinnen en weer een ander had haar eigen bedrijfje. Nu dat allemaal wegvalt ben ik benieuwd hoe zij hun dagen doorbrengen. Ik ga ze bellen  en vraag hen waar ze nu energie van krijgen. Lot Wolf, nu 78, trapt af zoals zij ook de eerste vrouw was in mijn vaste rubriek. 

Wat ben je aan het doen? 

 “Ik zit in de tuin met een kopje thee en een speculaasje. Ik heb net het beddengoed buiten gehangen in de zon. Nee, ik ben nog niet aangekleed en opgemaakt, maar dat doe ik wel iedere dag. Je moet het toch een beetje leuk houden. Daar waarschuwde Cecile Narinx ons al voor: je kunt er niet bij gaan lopen als Bridget Jones op haar slechtste dagen.  

Natuurlijk vind ik dit een moeilijke periode, maar dan komt de optimist in mij weer boven: “Kom op Lot, het zal ook wel weer overgaan!”. Ik mis natuurlijk mijn stamkroeg De Rat op vrijdagavond, mijn kinderenmijn kleinkinderen en mijn vriendinnen. De gezellige vrijdagavond doen we nu maar met z’n tweetjes thuis. Ik maak wat meer werk van het eten en we trekken een fles wijn open.  

“Bij het Kruidvat dachten ze dat ze overvallen werden”

Ik app mij een versuffing met iedereen en mijn zoon, die in Spanje woont, belt iedere dag. Hij was degene die zei:” Mam, je moet wel een mondkapje gaan dragen!” Maar waar haal ik zo gauw een mondkapje vandaan? Ik had toen de geniale ingeving om een BH doormidden te knippen en aan een cup twee elastiekjes te naaien. Ik heb nu verschillende kapjes: met glitters, met kant en in alle kleuren. Bij het Kruidvat schrokken ze wel even toen ik met mijn zwarte kapje en mijn capuchon op de winkel binnenliep. Ze dachten dat ze overvallen werden.  

Natuurlijk worden er plannen in de war geschopt. We zouden deze week met twee vrienden een weekje naar Terschelling gaan. Maar we hoorden dat er toch een risico zat aan de volle veerboot. Na de oproep van de burgemeester van Terschelling om niet naar het eiland te komen zijn we gaan twijfelen. We hebben vorige week met onze vrienden thuis “vergaderd” en besloten van de trip af te zien. We hebben nog wel, op gepaste afstand van elkaar, lekker gegeten. Na hun vertrek is de deur op slot gegaan en nu komt er niemand meer in.”

Yontie Helders

9 reacties

Reageren
  1. Wat een heerlijk gek mens ben je toch, zo trots op jou!
    Je bent mijn grote voorbeeld! 🤗😘

  2. Fijn om te zien dat er ook nog mensen zijn die positief kunnen denken in deze tijd. Ga zo door met je rubriek Yontie en laat dat stomme virus er niet voor zorgen dat je niet schrijft.

  3. Super idee Yontie om je rubriek aan te passen. En hoe gaaf is deze aflevering! Complimenten..
    En dan dat BC.. fantastisch 😘

  4. Een heel goed idee om de rubriek in stand te houden, en ja Yontie je hebt wel een van de leukste en liefste vrouw als eerste laten bijpraten xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *