Onze columnisten

Met Ton aan de wandel: werk aan de winkel

Wandelend over de Lange Viestraat zag Ton een een tegelzetter aan het werk. Om, zoals Ton ons meldde, het oude pand van Voss in ere te herstellen. Voss? Wij moesten diep in het Utrechts Archief duiken om meer te vinden over deze chique modewinkel uit een ver verleden. Binnenkort komt er op deze plek een vestiging van ING. Ons rest onderstaand nostalgische plaatje.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Eén reactie

Reageren
  1. Een nieuwe ontdekking met wat verder Googlen. Hier vind ik prachtige foto’s van onze stad Utrecht. Dit geeft me een goed gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *