Het is mooi geweest

Maurits en Doinja stoppen met De Drie Dorstige Herten: “Onze opvolging is in hele goede handen”

 • Door Redactie
 • |
 • 1 februari 2022
 • |
 • 4 reacties

Maurits en Doinja (l) met hun opvolgers

Elf jaar was het duo Maurits Harmsen en Doinja Karmelk de drijvende kracht  achter proeflokaal De Drie Dorstige Herten in de Lange Nieuwstraat. De twee waren een begrip bij de bierliefhebbers. De relaxte Maurits en de soms wat strenge Doinja wisten het perfecte huiskamergevoel te creëren. En toen bleek tot verrassing van veel gasten zondag opeens hun laatste werkdag. Het werd een emotioneel afscheid, want De Drie Dorstige Herten zonder Maurits en Doinja. Kan dat? Zeker wel, zegt Doinja.

“We gaan de zaak en onze gasten missen. Maar met ons vertrek zal aan de zaak niets veranderen. Onze opvolgers broer en zus Kayleigh en Menno de Bruin zijn geweldige horecamensen aan wie De Drie Dorstige Herten kunnen toevertrouwen.”

Als we Doinja spreken zit ze thuis in Drenthe nog een beetje af te kicken van elf jaar horeca in hartje Utrecht. Met de verkoop van de zaak heeft ze vrede.

“We hadden de intentie om de zaak over een jaar of twee te verkopen. Veel haast hadden we niet en voor ons was er maar een voorwaarde: aan De Drie Dorstige Herten mocht niets veranderen. We hebben te veel zaken gezien waar de nieuwe eigenaren beloofden dat het allemaal hetzelfde zou blijven om er vervolgens een heel nieuw concept van te maken. Menno, die vaak bij ons in de zaak kwam, gooide wel eens een balletje op. Laat me weten als jullie er mee willen stoppen, ik ben geïnteresseerd. Onlangs kwamen we daar weer over te spreken en toen is de knoop doorgehakt. Als we het aan iemand wilden verkopen was wel het aan Menno en Kayleigh. Met hen weten we dat wat we hebben opgebouwd niet verloren gaat en de zaak in hele goede handen is. Het contract is getekend tijdens de laatste lockdown, waardoor veel gasten van niets wisten. Het is mooi geweest. Het fantastische regeringsbeleid tijdens de lockdown tijd maakt het afscheid wel makkelijker.”

En nu?

“Ik heb geen concrete plannen. De horeca is een gepasseerd station voor ons. Hier in Drenthe zijn banen genoeg. Het zal de eerste keer zijn dat ik in loondienst werk. Ik ben benieuwd.”

Lees hieronder het afscheidsbericht van Maurits en Doinja op facebook.

Lieve gasten,

Sommigen van jullie wisten het al en voor anderen zal het als een verrassing komen.

Gisteren hebben wij onze laatste avond gedraaid in onze Herten. Voor ons werd het een bijzondere avond. Zoveel lieve en bemoedigende reacties, dankbetuigingen, en cadeaus gekregen van onze aanwezige gasten. Het werd zo een emotioneel afscheid van ons geliefde proeflokaal. Het liet ons niet onberoerd en zo eindigde onze laatste week met een lach en een traan. Maar wat zijn wij trots op onze opvolgers. Kayleigh en Menno de Bruin. Met hun trotse pa en ma op de achtergrond.

Twee horeca toppers! Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij er iets moois van gaan maken en wensen dat zij net zoveel mooie momenten mogen beleven als wij. Het zal een proeflokaal pur sang blijven. De sfeer van de Herten zal bij hen gewaarborgd zijn.

Bij deze willen wij nog onze dank uitspreken aan al onze vaste gasten voor het vertrouwen dat zij ons gedurende alle jaren hebben gegeven.

Wij gaan jullie missen!

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

4 reacties

 • Jos schreef:

  Mooi dat de opvolging goed geregeld is, maar ik zal deze twee toch gaan missen. Betrokken, eigenwijs en altijd een goed glas. Of er nu bier of wijn in zat.

 • Chiel schreef:

  Beetje streng was Doinja inderdaad wel. Ik vroeg ooit om een biertje terwijl er nog wat in mijn glas zat. Eerste je glas leegdrinken, was het antwoord. Don’t fuck with Doinja.

 • Els Verbaan schreef:

  Ik hoop dat de opvolger van Maurits ook zijn recept voor de garnalenkroketjes heeft gekregen. Het was altijd goed toeven bij de Herten. Dank jullie wel.

 • Paul schreef:

  Een mooi biercafé maar Doinja was te opdringerig en teveel stress. Je moet je gasten soms ook met rust laten. Ook de reacties op Facebook naar sommige was erg onprofessioneel. Gewoon niet op reageren. De 2 opvolgers lijken me lieve mensen. Ik ga er weer eens langs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *