Vertrek na bijna veertien jaar

Marieke van Schijndel vertrekt per 31 oktober als directeur van Museum Catharijneconvent

  • Door Redactie
  • |
  • 12 juli 2023
  • |
  • 1 reactie

Marieke van Schijndel (foto: Femke Lockefeer)


Na bijna veertien jaar vertrekt Marieke van Schijndel per 31 oktober als directeur-bestuurder van Museum Catharijneconvent. Dat laat het museum vandaag via onderstaand bericht weten.

Marieke van Schijndel heeft bijzonder veel voor het museum en het religieuze erfgoed in Nederland betekend. Zo realiseerde het museum onder haar leiding een grote bezoekersgroei – ook wat betreft families en scholen –  en ontwikkelde het zich tot nationaal kenniscentrum voor religieus erfgoed. Marieke van Schijndel heeft de in 2025 geplande verbouwing  van het museum – nodig voor een duurzame toekomst – stevig in de steigers gezet. Per 1 november treedt Marieke als directeur-bestuurder in dienst van het Vfonds, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen. De medewerkers van het museum gaan Marieke missen als bevlogen directeur en zeer betrokken collega.

Kees Beuving, voorzitter raad van toezicht Museum Catharijneconvent: ,,De raad van toezicht is Marieke van Schijndel buitengewoon dankbaar voor de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren onvermoeibaar en gepassioneerd heeft ingezet voor het museum. Er zijn prachtige tentoonstellingen gerealiseerd en veel succesvolle activiteiten ontplooid, waaronder de landelijke projecten Feest! Weet wat je viert en het Grootste Museum van Nederland. Wij zullen Marieke zeer gaan missen en betreuren haar vertrek, maar gunnen haar deze mooie en passende nieuwe stap in haar loopbaan van harte. Dankzij het stevige fundament dat onder leiding van Marieke is gelegd, kijken wij met vertrouwen naar de toekomst van het museum.”

Marieke van Schijndel: ,,Met pijn in het hart, maar ook trots op de vele successen van het museum, neem ik afscheid van Museum Catharijneconvent. Ik zal me altijd diep verbonden blijven voelen met het religieuze erfgoed van ons land. Ik dank alle collega’s met wie het zo goed werken is en die het museum tot zo’n bijzondere plek maken. Ik kies voor een nieuwe stap: polarisatie in de samenleving en de oorlog in Oekraïne laten zien dat vrede, vrijheid en democratie nooit vanzelfsprekend zijn. Onze veteranen doorvoelen het belang van vrede als geen ander. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt bij Museum Catharijneconvent, een open plek waar we mensen uitdagen verder te kijken dan hun eigen gelijk. Na me jarenlang te hebben ingezet voor vrijheid van gedachten, van geweten en van de kunsten, verbreed ik nu mijn blik. Ik kijk er zeer naar uit alle partners van het Vfonds te leren kennen en samen te werken aan een vrije, vreedzame en democratische samenleving.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *