Voor wandelaars, natuurliefhebbers en mijmeraars

Literatuurfestival brengt programma over wandelen

Op 25 september, tijdens een geheel aan het wandelen gewijd programma van ILFU, vertellen Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos en Bente van der Wouw over hun onbedwingbare wandeldrift. Het wordt een middag vol wandel-literatuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars. 

De aanwezige auteurs zullen vertellen over de Camino naar Santiago de Compostela die Henk Schiffmacher en Bente van de Wouw in zijn geheel en Midas gedeeltelijk liepen.
In het tv-programma De Wandeling vertelde Dekkers: ‘Het leuke van wandelen en een bedevaart is de onthechting. Als ik wil nadenken om een boek te schrijven, blijkt dat dat vervelende lichaam van mij me tegenwerkt. Dan moet mijn lichaam naar de wc of het heeft honger. Als ik mijn lichaam een eenvoudige opdracht geef, zoals lopen, heb ik van het lichaam geen last meer. En dan hebben mijn hersenen de handen vrij om na te denken.’ 

Voor Bente van de Wouw was de wandeltocht naar Santiago de Compostela therapeutisch. In haar eerste boek Onderweg (2022) vertelt ze openhartig over de zware burn-out waar zij mee te maken kreeg, en hoe ze zich door het trotseren van de wandelroute naar Santiago de Compostela weer bij elkaar wist te rapen. 
Jeroen Theunissen liep de andere kant op, van Zuidwest-Ierland helemaal naar Bosporus in Turkije, en deed daar verslag van zijn boek Ik = Cartograaf waarin hij terloops reflecteert op het Europa van het heden en uit het verleden, en probeert zo grip te krijgen op onze snel veranderende wereld. 
Daarnaast zal ook Marjoleine de Vos, fervent wandelaar en auteur van het wandelessay Je keek te ver (2020) aanwezig zijn. 
Gespreksleiders zijn Roos van Rijswijk en Sander de Kramer.
Naast deze gesprekken met schrijvers is er muziek, een literaire pelgrimswandeling en een schrijfwedstrijd. Looptijd is een event in samenwerking met de Camino Academie.

Meer info bij www.ilfu.com


Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *