winactie

LHC vertoont ‘Tanja-Dagboek van een Guerrillera’, na afloop vraaggesprek met Tanja Nijmeijer

  • Door Redactie
  • |
  • 26 augustus 2023
  • |
  • 1 reactie

Op zaterdag 2 september om 19.00 uur vertoont het Louis Hartlooper Complex ‘Tanja-Dagboek van een Guerrillera’. Na afloop is er een online Q & A met hoofd[persoon Tanja Nijmeijer.

De film vertelt het verhaal van de Nederlandse studente Tanja Nijmeijer die vijftien jaar geleden als ‘Eileen’ actief was geworden binnen de Colombiaanse revolutionaire beweging FARC. Nijmeijer werd tijdens haar stage, eind jaren 90 in Colombia, geconfronteerd met de politieke onrust in het land. Ze was geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sloot zich na haar studie aan bij de FARC, op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld. Ze wist zich snel op te werken binnen de organisatie en werd uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen waar ze een sleutelrol speelt in het bereiken van een vredesakkoord. Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging. In de film kijkt Nijmeijer terug op haar rol binnen de FARC. Wat heeft het opgeleverd?

De Nuk mag 3 x 2 vrijkaarten weggeven. Stuur een mail ovv ‘winactie lhc’ naar redactie@denuk.nl. Winnaars krijgen dinsdag 29 augustus een bericht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • kees berger schreef:

    Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Hoe zult gij dan tot uw broeder zeggen: Laat mij de splinter uit uw oog wegdoen, terwijl, zie, de balk in uw oog is?(Matteüs 7:1-12) Neem kennis van andermans standpunten, misschien leer je er nog wat van…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *