BinnensteBuiten

Leon Mazairac op bezoek bij Utrechtse groentewinkel De Goey Koot: hoe maken ze toch die chippies?

Leon met twee generaties Goey Koot

Wie bij de De Goey Koot in de Nobelstraat de boodschappen afrekent, ziet bij de kassa zelf gemaakte zakjes chips liggen. Kenners nemen zo’n zakje altijd mee, want ze zijn onweerstaanbaar lekker.

Leon Mazairac, chef-kok van Karel V, is zo’n kenner. “Ze zijn puur en super verteerbaar. Dit is de maatstaf voor een zelf gemaakt chip.”

Voor het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten ging hij op bezoek bij de beste groentewinkel van Utrecht. Want hoe maak je die chippies? Het is aanstaande vrijdag om 19:05 te zien op NPO 2. Hieronder een trailer.

Redactie

10 reacties

Reageren
 1. Niet voor niets dat deze ‘De leckerste De Goey-Koot chips en -friet’ , beide biologisch, vast op onze kaart staan!

 2. Geweldige winkel. Top.
  Fantastisch personeel.
  Wij komen er al meer dan 50 jaar.
  Hartelijke groet,
  Hans en Annemarie van der Sluys

 3. Wat gaaf! Al jaren onze vaste lunchleverancier en nog veel meer! En dat is niet voor niets!

 4. Echt een topzaak! Ik laat me wel eens verrassen door Edwin met de vergeten- of seizoensgroenten: de Hello-Ed’s-Box! Altijd eet ik verrukkelijk die avond want Edwin gaat échte ‘aan’ als hij zijn prachtige producten mag combineren in een gerecht!!

 5. Oh wat geweldig dit,onze buurman,leverancier en boodschappen winkel. Zo leuk dat ze zich staande houden in de wereld van jumbo ‘ s en Appies. Stiekem als kind had ik een hekel aan ze haha,zat je Swiebertje te kijken op tv moest je even naar Koot om sla of zo te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *