RIP

Legendarische chef-kok Jon Sistermans overleden: “De beste kok die Utrecht ooit heeft gehad”

  • Door Redactie
  • |
  • 27 augustus 2020
  • |
  • 1 reactie

Jon Sistermans geportretteerd door Kees Wennekendonk,

Op 12 augustus is Jon Sistermans overleden. Dat laat zijn broer Huub vandaag op twitter weten. Sistermans was een van de meest vooraanstaande chef-koks van Nederland. Hij sloot zijn carrière af in restaurant Wilhelminapark.

Jon Sistermans is zijn carrière in 1963 begonnen als leerling in het Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Tussen 1980 en 1993 was Jon Sistermans chef-kok van het befaamde en zeer succesvolle restaurant De Kersentuin in het Bilderberg hotel in Amsterdam. De Kersentuin haalde in 1984 onder leiding van Jon Sistermans de eerste Michelinster. In 1994 vestigde hij twee restaurants in De Mariënhof in Amersfoort. Als patron-cuisinier van restaurant De Mariënhof en De Rôtisserie behaalde hij voor beide restaurants een Michelinster. In 2002 begon hij Restaurant Wilhelminapark in Utrecht. In 2003 kreeg hij van Johannes van Dam een 10- als rapportcijfer. Een Michelinster lag toen voor de hand, maar die bleef helaas uit. In 2011 verkocht Sistermans teleurgesteld zijn restaurant. Het was het einde van zijn loopbaan. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit en leefde hij in isolement.

Rik de Jonge, chef-kok van Madeleine:“Jon Sistermans was de beste kok die Utrecht ooit heeft gehad, hij was zijn tijd ver vooruit. De menukaart van toen zou nu ook nog kunnen: rode kool met vis. Hij was een beetje vreemd, maar genieën zijn dat vaker.” (later meer)

Hubert Sistermans
@Hubert56899833
·
‘hij was de bloem in de tuin van ons leven’ Jon Sistermans overleden 12 augustus 2020 Jon was: – chef van de Kersentuin – chef van de Mariënhof – Amersfoort – maitre van Wilhelminapark – Utrecht Jon is in familiekring begraven

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Suzanne schreef:

    Rik de Jonge liet ons laatst de “crazy kroepoek” van Sistermans proeven. Warme kroepoek dik bestrooid met poedersuiker? Wel een beetje raar maar geniaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *