De start is op 1 april

Kindermuziekweek bij DUMS: tien dagen boordevol gratis muzieklessen voor Utrechtse kinderen van 1 tot en met 12 jaar

De Utrechtse Muziekschool neemt van 1 tot en met 10 april deel aan de Kindermuziekweek. Heel Nederland en dus ook Utrecht staat dan tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen brengen deelnemers van de Kindermuziekweek ieder kind in aanraking met muziek. Leer DJ’en als een pro, brul mee met het sokpop-concert, vlieg mee op de klanken van grote orkesten of leer je eigen instrument maken én bespelen. Ervaar de kracht van muziek!

Ook De Utrechtse Muziekschool doet mee met deze Kindermuziekweek. Want muziek maken is gezond voor iedereen en het hoeft bovendien niet duur te zijn! Van 1 tot en met 10 april verzorgen we elke dag proeflessen voor verschillende leeftijden, van muzieklessen voor dreumes tot klassieke muziekles voor achtstegroepers. Deze lessen zijn gratis, maar je moet je wel even opgeven via de site van DUMS.

Thema: “Vrienden”
Dit jaar is “Vrienden” het thema van de Kindermuziekweek. Wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken? Nodig daarom je vrienden uit om mee te gaan naar een proefles! De muzieklessen vinden plaats in onze vestiging aan het Domplein en in de CultuurCampus in Leidsche Rijn.

Concerten

Naast deze lessen kun je komen genieten van concerten door jeugdig talent in de Marnixzaal aan het Domplein. Zaterdag 9 april treedt het Domstad Jong Orkest o.l.v. Floris Dercksen op. Zondag 10 april kun je komen luisteren naar het Domstad Junior + Koper Orkest onder leiding van Teake Sikkema.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *