Partnerbijdrage

Jorryt van Hoof – NL’s top pokerspeler

  • Door Redactie
  • |
  • 28 januari 2022
  • |
  • 1 reactie

Poker Aces pair

Nederland heeft sterren voortgebracht in verschillende takken van sport. Johan Cruijff schopte het tot Europees voetballer van de twintigste eeuw, Michael van Gerwen zag zijn roem pijlsnel stijgen dankzij vele 180’s en Max Verstappen bemachtige nog maar pas de titel wereldkampioen op het circuit van Abu Dhabi. Het zijn drie mooie voorbeelden, maar ook Jorryt van Hoof verdient zijn plaats naast hen. 

Beginjaren 

De in 1982 te Eindhoven geboren Jorryt van Hoof lijkt vanaf het begin een echt speelkind geweest te zijn. Wat kan er leuker zijn om daar als volwassene ook je boterham mee te verdienen? Via het spel “Magic The Gathering” kwam hij bij Poker terecht. 20 jaar geleden waren er niet dezelfde mogelijkheden om online Poker te leren en te spelen als nu. Jorryt leerde het spel kennen in de achterkamer van de speelwinkel waar hij als tiener werkte, op de traditionele manier, door er veel over te lezen en door te spelen tegen meer ervaren spelers. 

In 2005 was Jorryt klaar om zijn geluk te beproeven en zijn pokerkennis te testen in zijn eerste live toernooi in de Aviation Club in Parijs. Enkele maanden later voelde hij zich klaar voor de World Series of Poker. Hij behaalde de 66e plaats, en voor een jonge snaak van pakweg 23 jaar was dat zeker niet slecht. Er volgden een deelnamen aan diverse andere toernooien, waaronder ook één bij ons in Utrecht. Daarbij ging het om de Utrecht Series of Poker van 2013 dat plaats vond bij Holland Casino in de Winthontlaan.  

Het gouden jaar 2014 

Enkele jaren lang was het stil rond Jorryt maar in 2014 kwam dan voor hem het moment van de waarheid. Hij speelde mee aan het World Series of Poker en werd chipleader van de November Nine, de laatste negen deelnemers. De chipleader is de speler met het grootste aantal chips aan de tafel of in het toernooi op een specifiek moment, meestal aan de finale tafel. Als chipleader kan een speler zijn tegenstanders zwaar onder druk zetten. Het was een loeiharde strijd en onze landgenoot eindigde uiteindelijk op de derde plaats en kon niet minder dan $3.806.402 binnenrijven! 

Aanhoudend succes  

Inmiddels zijn we 7 jaar later, maar dat betekent niet dat Jorryt stilgezeten heeft. Hij behaalde natuurlijk de eerste plaats in de Nederlandse Poker Hall of Fame in 2015. Een tijd lang maakte hij trainingsvideo’s voor zijn website Nederpoker, die echter jammer genoeg niet langer bestaat, maar waar je nog wel een link vindt naar de tutorials. En verder speelt hij nog altijd graag Pot Limit Omaha-cashgames op het internet. Dat doet hij blijkbaar liever dan toernooien. Wil je hem een keer uitdagen? Zoek dan naar zijn speelnaam TheCleaner11. Zijn boodschap aan beginnende spelers? Om een succesvolle speler te zijn, moet je je focussen op zowel het mentale als fysieke aspect. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *