Ithaka Film Festival

Jonge Utrechtse nieuwkomers vertonen films tijdens Nederlands Film Festival

Op dinsdag 1 oktober 2019 vindt tijdens het Nederlands Film Festival een bijzonder programma plaats: het Ithaka Film Festival. Bij het Ithaka Film Festival gaan vijf korte filmverhalen van jonge nieuwkomers in première.

De groepen werden uitgekozen na workshops op Internationale Schakelklassen door heel Nederland en de jongeren produceerden de films helemaal zelf: van script tot montage. Één van de groepen komt uit Utrecht. Het Ithaka Film Festival vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex om 16.30 uur

Het Ithaka Film Festival is een project van Stichting De frisse blik, Stichting Common Frames en Ithaka Internationale Schakelklassen. Ruim 750 leerlingen, op 10 verschillende scholen in Nederland, volgden film workshops. Op Internationale Schakelklassen krijgen jonge migranten van 12 tot 18 jaar les. Ze maken in deze jaren de eerste stappen richting het Nederlandse onderwijssysteem, vanuit hun land van herkomst. Behalve het leren van de taal is het belangrijk dat leerlingen ook andere vaardigheden ontwikkelen, zoals creativiteit en samenwerken. Dit komt naar voren in het Ithaka Film Festival.

Het programma op het Nederlands Film Festival toont een bijzondere selectie van films van de grootste talenten van het workshoptraject. Het resultaat is een unieke selectie films, van vluchtverhaal tot horror comedy, maar allemaal vanuit het perspectief van deze nieuwe Nederlanders. De jongeren kregen de creatieve vrijheid om hun eigen filmverhaal te schrijven en geven daarmee een uniek inkijkje in de thema’s die bij hen leven. Alles werd door de jongeren zelf ontwikkeld, van script tot montage. De Utrechtse groep maakte een spannende thriller.

Het Ithaka Film Festival vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex op dinsdag 1 oktober 2019 om 16.30 uur. Kaarten zijn beschikbaar via de volgende link: https://www.filmfestival.nl/samenstelling/ithaka-filmfestival/

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *