200 warmtekussens op diverse locaties

In Utrecht Oost zit je er straks warmpjes bij

De Schildersbuurt, Abstede, Rubenslaan en Sterrenwijk zijn de eerste volledige buurten die verwarmd worden met warmtekussens en banken. Vanaf december zijn 23 voorzieningen zoals horeca, winkels, buurtcentra en kappers verwarmd. Zo krijgen (nagenoeg) alle terrassen de kussens en banken; maar ook bij bijvoorbeeld kappers en de buurtsuper kan je even opwarmen op een luxe warmte bank voor de deur.  

Op maandag 21 december worden de eerste warmtekussens en banken geleverd van de 200+ warmtekussens en banken die uiteindelijk op de uiteenlopende locaties komen.

Het project is een initiatief van Buurtconciërge Sterre die nu twee jaar werkzaam is voor Ondernemersvereniging Puur Oost. Zeker deze corona-periode kunnen de kussens een ondersteuning zijn voor meer bezoekers. Hiermee hoopt Ondernemersvereniging Puur Oost de ondernemers een steuntje in de rug te geven. Mensen kunnen langer op de terrassen zitten als het koud is (als deze weer open gaan) en mocht een winkel vol zijn is het wachten voor de deur een stuk aantrekkelijker. De kussens worden vanzelf warm als je erop gaat zitten, zijn energiezuinig en duurzaam: ze kunnen jaren mee. De warmtekussens en banken worden gefinancierd door het Ondernemersfonds Utrecht en het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *