Buurthuis de 3 Krone

Illustere Utrechtse muzikanten brengen programma over bijzondere Utrechters uit het verleden

Stadsgenoten

Utrechtse topmuzikanten hebben elkaar gevonden in de band Stadsgenoten. Morgen zijn ze te zien Buurthuis de 3 Krone. De toegang is gratis.

“Ik zet me schrap voor het tweede deel van de tour van Stadsgenoten speelt Stadsgenoten. Ik heb 14 liedjes geschreven over Utrechters uit het verleden in het kader van Utrecht 900. Denk aan Suster Bertken, Belle van Zuylen, Anton Geesink, Gerrit Rietveld….Ik heb gelezen en gezocht tot ik een nieuw beeld kreeg van al deze wonderbaarlijke mensen.”

Herman van Tongerloo over het programma waarmee hij morgen met de band Stadsgenoten optreedt in Buurthuis de 3 Krone aan de Oudegracht 277. (toegang gratis). Het is onderdeel van een tour die op 11 november eindigt in Buurtkamer De Klop.

Het zijn niet de minste muzikanten die de door Han Bavinck geschreven arrangementen uitvoeren.

“Liza Meuldijk zingt met mij, Han op gitaar (Superjones)  Jan van de Berg bas (Braak!), Hans Boosman op percussie/drums (Goede Doel) en hier en  daar wat sax. (Spoorloos). Toch komen de jaren 80 niet terug; dat laat Liza niet toe Iedereen is van harte welkom.”

Bijft het voor Stadsgenoten bij deze tour. “Zeker niet,” zegt van Tongerloo, “we vinden het allemaal veel te leuk. ‘Waan van de dag’ heet ons volgende programma. En we denken ook aan een programma met kinderliedjes.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *