Gratis korte verhalen van bekende auteurs uit de automaat

ILFU Verhalenmachine maakt zomerse tournee door Utrecht

De verhalenmachine (foto: Anna van Kooij)

Ook deze zomer gaat de eerste Verhalenmachine van Nederland weer op tour langs Utrechtse hotspots. Uit de ILFU Verhalenmachine trek je geen kroket of blikje fris, maar een van de honderden gratis korte verhalen. De Verhalenmachine maakt de komende weken een tour langs drukbezochte Utrechtse locaties, zoals de Bibliotheek Neude, de Uitalage op de Steenweg en TivoliVredenburg. Deze tournee is een aanloopje naar het International Literature Festival Utrecht (ILFU), dat eind september in Utrecht losbarst.

De Verhalenmachine bevat honderden verhalen, waarvan een aantal speciaal voor ILFU geschreven zijn. De Nederlandstalige verhalen zijn geschreven door auteurs als Maarten Biesheuvel, Manon Uphoff, Herman Koch, Remco Campert, Sanneke van Hassel, Lévi Weemoedt, Murat Isik, A.L. Snijders, Anna Woltz, Thomas Verbogt, Annelies Verbeke, Esther Gerritsen en Maartje Wortel. Maar ook Engelstalige verhalen ontbreken niet in de Verhalenmachine. Je kunt onbeperkt verhalen ‘trekken’ door je hand boven een knop naar keuze (Nederlands, Engels of verrassing) te houden. Helemaal coronaproof dus. De verhalen worden inktloos geprint op biologisch afbreekbaar papier, waardoor de milieulasten minimaal zijn.

Op tour door Utrecht en Amersfoort

In augustus en september reist de Verhalenmachine langs de volgende locaties: VVV Utrecht op het Domplein (16-22 augustus), Bibliotheek Neude (23-29 augustus), De Uitalage op de Steenweg (1-3 september), De Stadskamer in Hoog Catharijne (13-17 september), Bibliotheek Het Eemhuis in Amersfoort (18-22 september) en TivoliVredenburg (23 september-3 oktober). Op die laatste locatie vindt ook het grootste gedeelte van het ILFU-programma plaats. 

Voorproeven van ILFU

De Verhalenmachine reist door de stad als ‘voorproefje’ van het International Literature Festival Utrecht, dat van 23 september t/m 2 oktober plaatsvindt. Auteurs en artiesten als Édouard Louis, Max Porter, Roxane Gay, Jonathan Franzen, Angie Thomas, Tahar Ben Jelloun, Lieke Marsman, Joost Prinsen, Lisette Ma Neza, Gary Northfield en Claudia de Breij maken hun opwachting. Ook het NK Poetry Slam en De Nacht van de Poëzie staan weer op het programma. Op zaterdag 25 september vindt Exploring Stories plaats, een nieuwe festivaldag waarop de wisselwerking tussen literatuur en maatschappij centraal staat. Bezoekers maken hier kennis met schrijvers, dichters en muzikanten van over de hele wereld die met hun verhalen ingaan op de grote thema’s van onze tijd. Met de Verhalenmachine kunnen Utrechters en bezoekers alvast een voorproefje nemen en (een) verhaal halen. Het volledige programma en kaartverkoop zijn hier te vinden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *