partnerbijdrage

Hypotheek bedrijfspand afbetalen? Dit zijn de mogelijkhedenBen je op zoek naar een bedrijfspand? Dan kun je er eentje huren. Veel ondernemers vinden dit alleen zonde van hun geld. Daarom wil je misschien liever een bedrijfspand kopen. Hier zit echter één groot nadeel aan, want een bedrijfspand is niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je een hypotheek voor een bedrijfspand afsluiten. Je koopt een bedrijfspand in dat geval met geleend geld, waardoor je een schuld aangaat. Dit betekent dat je de lening terug moet betalen. Maar hoe gaat het afbetalen van de hypotheek op een bedrijfspand eigenlijk in zijn werk? In deze tekst lees je er alles over!

Maandelijks een deel terugbetalen
Bij de meeste geldverstrekkers los je maandelijks een deel van het geleende bedrag af als je een lening afsluit. Je begint met afbetalen zodra de overeenkomst voor de lening getekend is. Omdat een zakelijke hypotheek bij veel geldverstrekkers een vaste looptijd van tien jaar heeft, denk je mogelijk dat je de lening binnen deze periode terug moet betalen. Dit is een logische gedachte, maar bij een hypotheek voor een bedrijfspand zit de vork iets anders in de steel.

Alhoewel er bij een bedrijfshypotheek sprake is van een vaste looptijd van tien jaar, is het aflosschema gebaseerd op twintig jaar. Als ondernemer profiteer je hiervan. Je hoeft jouw lening namelijk niet in 120 maanden af te lossen, maar je hebt hier 240 maanden de tijd voor. Het grote voordeel hiervan is dat je iedere maand een lager bedrag aflost dan wanneer je de lening binnen tien jaar terug moet betalen. Hierdoor kan het financieel aantrekkelijk zijn om een zakelijke hypotheek af te sluiten.

Hypotheek op een bedrijfspand afbetalen of herfinancieren
Als het je niet lukt om binnen tien jaar de hypotheek op een bedrijfspand af te lossen, is er niet direct sprake van geen groot probleem. Je hebt dan namelijk twee opties: het openstaande bedrag in één keer afbetalen of herfinancieren met een zakelijke lening. Kies je voor herfinancieren? Dan sluit je een nieuwe lening af om jouw huidige lening af te lossen. Je zit in dat geval niet langer vast aan de voorwaarden van een zakelijke hypotheek, maar wel aan de voorwaarden van de zakelijke lening. Kies daarom niet direct voor zakelijk geld lenen, maar zoek eerst uit of en in hoeverre herfinancieren interessant is.

Kosteloos extra aflossen
Zit je er niet op te wachten om aan het einde in één keer een groot bedrag af te tikken en wil je jouw hypotheek ook niet herfinancieren met een zakelijke lening? Overweeg dan om in de eerst tien jaar van de lening extra af te lossen op jouw hypotheek. Denk niet dat hier extra kosten aan verbonden zitten, want bij de meeste geldverstrekkers mag je een bepaald percentage per jaar kosteloos extra aflossen. Vaak is dit tien procent per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan bij een zakelijke lening, want hier mag je vaak maar vijf procent per jaar kosteloos extra aflossen. Sluit je een zakelijke hypotheek af en los je ieder jaar extra af? Dan lukt het je mogelijk toch om het geleende geld binnen tien jaar terug te betalen.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *