Cees Sketches

Huis Grijsesteijn, hoek Geertebrug/Oudegracht: waar de tijd lijkt stil te staan

Cees van de Cappelle werd van de ene dag op de andere dag een succesvol tekenaar. Met een voorkeur voor huizen en stadsgezicht tekent hij ook in Utrecht. Eke week een tekening van Cees op De Nuk.

Stukje Utrecht in Arizona… Het mooie van tekenen is wanneer het mensen raakt. Zo ook bij de schets van Huis Grijsesteijn hoek Geertebrug Oudegracht. Een prachtig trapgevelhuis om je vingers bij af te likken. Kijk naar al die gekleurde raampjes,de details, echt zo’n huis waar de tijd lijkt stil te staan. Ja, hiervan een schets maken sprak voor zich natuurlijk. Heel blij met het eindresultaat besloot ik de tekening op te nemen in mijn ‘Utrecht’ webshopcollectie (www.ceessketches.com). 

En wat er vervolgens gebeurde………

Er kwam een mail binnen met de vraag of ik een artprint van Huis Grijsesteijn kon leveren. Alleen de mail was engelstalig, op zich nog niet zo bijzonder maar de vraag kwam vanuit een heel klein gehucht in Arizona-USA. Hoe klein kan de wereld zijn.

Nieuwsgierig vroeg ik hoe de afzender aan mijn naam kwam en specifiek deze tekening wilde hebben. Wat bleek: het was van iemand die weliswaar in Amerika geboren en getogen is alleen kwamen zijn overgrootouders uit….. jawel Utrecht! En om het nog verrassender te maken; deze overgrootouders hadden destijds een bakkerij in Huis Grijsesteijn. Hoe leuk is dat! 

Om een lang verhaal kort te maken; er ontstond een leuke mailwissel en toen de tekening in Arizona arriveerde ontving ik even later een mooie foto van de ingelijste tekening aan de muur. De blijdschap en emotie die bij de opdrachtgever loskwam was zo mooi te ervaren. Wat is het toch mooi en dankbaar, mensen met je tekeningen blij kunnen maken!

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *