partnerbijdrage

Hoe kies je de juiste ketting voor een outfit?


Als het gaat om accessoires, is een ketting een van de meest veelzijdige stukken die je kunt dragen. Ze kunnen een outfit aankleden of afzwakken, en een vleugje persoonlijkheid toevoegen, ongeacht wat je draagt. Maar met zoveel mogelijkheden kan het erg lastig zijn om de juiste ketting te kiezen. Hier lees je daarom hoe je de juiste ketting kiest voor een outfit!

  1. Houd rekening met je outfit

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de halslijn van je outfit. Draag je bijvoorbeeld een overhemd met V-hals, dan staat een ketting die onder de V-hals hangt prachtig. Draag je daarentegen een overhemd met ronde hals, dan werkt een halsketting die boven het sleutelbeen hangt het beste.

  1. Denk na over wat je wil bereiken met de ketting

Bedenk vervolgens wat je met je ketting wilt bereiken. Ga je voor een geklede look? Een casual look? Of iets ertussenin? Als je weet voor welke look je gaat, is het gemakkelijker om de juiste ketting te kiezen.

  1. Kies het juiste materiaal en de juiste lengte

Het materiaal en de lengte van de ketting kunnen ook een groot verschil maken. Kettingen van metaal, plastic of kralen zien er allemaal anders uit. Overigens wordt een ketting van goud of zilver het vaakst gedragen. Veel mensen kiezen er daarbij voor om het materiaal van de ketting te laten matchen met het materiaal van overige sieraden en details. Kies bijvoorbeeld voor een zilveren ketting als je ook zilveren oorbellen hebt. Wat de lengte betreft, zullen kortere kettingen de aandacht op je gezicht vestigen, terwijl langere kettingen de illusie van lengte wekken.

  1. Denk aan kleuren en patronen

Daarnaast kan je ook rekening houden met de kleur en het patroon van de ketting. Als je iets gedurfds en opvallends wil, kies dan voor een kleurrijke ketting die een echt statement maakt. Of als je de voorkeur geeft aan iets subtielers, kies dan voor een neutrale ketting met een delicaat patroon of ontwerp.

  1. Kies kleuren en stijlen die je outfit aanvullen

Na het overwegen van de halslijn, gewenste look, materiaal en lengte, kan je ook kleuren en stijlen kiezen die bij je outfit passen. Draag je een jurk met pasteltinten bijvoorbeeld, dan kan een lichter gekleurde halsketting het beste werken. Is je outfit voornamelijk zwart en wit, dan kan je kiezen voor een ketting met contrasterende kleuren zoals rood of geel. Een ketting van zilver of goud valt over het algemeen goed te combineren met de meeste kleuren. Hierbij moet wel gezegd worden dat goud beter bij warmte tinten staat en een ketting van zilver koele kleuren mooi aanvult.

  1. Kies een ketting voor de gelegenheid

Tot slot is het ook belangrijk om je accessoires af te stemmen op de gelegenheid. Kettingen zijn er in alle soorten en maten, dus het is gemakkelijk om iets passends te vinden voor elk evenement. Een formele bijeenkomst zoals een bruiloft bijvoorbeeld is een passende plek voor iets sprankelends zoals diamanten sieraden of parels. Aan de andere kant, als je een avondje uit gaat, zou een opvallende ketting beter passen. Als je deze tips volgt, vind je zeker de perfecte ketting voor elke outfit!

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *