Henk vlogt

Hoe gaan de straten heten in de eetbare wijk Rijnvliet?

Rijnvliet wordt een eetbare wijk. Dus krijg je daar een Perenstraat en een Appelstraat. Zo simpel lijkt het. Maar dat is in de praktijk toch anders.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

6 reacties

Reageren
  1. Nadat de grondspeculanten er eerst vele miljoenen mochten verdienen, zijn nu de bullshit plannenmakers aan de beurt. Een ambitiedocument voor het planten van een tamme kastanje, hoe gek kun je wezen.

  2. Een landschapsarchitect die meent de inbreng van een voedselbosdeskundige nodig te hebben en de Gemeente Utrecht die er nog een extra ambtenaar tegenaan gooit. Om wat vruchtbomen te gaan planten. Zo gek is het dan weer niet dat een eengezinswoning er driekwart miljoen moet gaan kosten.

  3. Westbroek weet op een perfecte manier de gekte in Utrecht en omstreken te benoemen. Ga vooral door!

  4. Niks geen platte vruchtennamen Westbroek. Maar bijvoorbeeld De Jujubestraat. De jujube is een van oorsprong Chinees boompje dat door vele Chinese Keizers aanbeden werd. Ook heet een straat De Wilde Rucolavliet. Omdat wilde rucola een typische sla is die in straten en lanen niet groeien wil, maar in vlieten wel? Kortom ,de kleinburgerlijke pretentie krijgt de ruimte die kleinburgerlijkheid verdient.

  5. Een ambitiedocument? De humor ligt op straat. Of in dit geval in Rijnvliet.

  6. Wat Henk vergeet te benoemen dat een andere ambitie is dat bewoners van deze wijk bovengemiddeld lang leven. Wat ook als enorm voordeel heeft omdat ze dan meer tijd hebben om hun torenhoge hypotheek af te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *