Partnerbijdrage

Hobbykamer inrichten, wat mag er niet ontbreken?

Het is altijd fijn als je een ruimte over hebt in huis waar je niet per se iets mee hoeft. Deze kan natuurlijk als logeerkamer ingericht worden, maar gasten zullen niet het hele jaar door blijven slapen. Zorg dus voor een opblaas- of opklapbed voor die gelegenheden, en maak van de kamer een gezellige hobbyruimte! Waar te beginnen?

Verwarmen

De hobbykamer is een ruimte die je niet het hele jaar door verwarmt. Heb je opeens een plan voor een knutselproject, dan wil je dat de hobbykamer snel verwarmd wordt en zet je de infrarood kachel aan. Deze werkt zeer effectief en zuinig, omdat niet de ruimte, maar de objecten erin verwarmd worden. En ze nemen weinig plek in beslag. Ideaal dus voor je hobbykamer. Op de website van woonspecialist Heuts zijn diverse modellen alsmede meer informatie over het verbruik te vinden. 

Kamerbrede werkbank

Wanneer je de hobbykamer moet delen met meer mensen, is het vervelend als er onenigheid ontstaat over de bezetting ervan. Reserveer dus de gehele breedte van een wand voor werkruimte. Plaats een kamerbreed werkblad en je kunt samen met je partner tegelijk schilderen, naaien, kleien, beeldhouwen, foto’s bewerken of wat je dan ook het liefste doet om te ontspannen. 

Verlichting

Zorg voor gerichte verlichting, die je eventueel kunt dimmen. Dus niet alleen een lamp aan het plafond, maar ook (liefst twee) bureaulampen aan verstelbare armen. Zo kun je alles goed zien terwijl je werkt, veel hobby’s brengen secure handelingen met zich mee. 

Muziek terwijl u werkt

Het wordt helemaal gezellig als je er niet alleen een licht- maar ook een muziekbron hebt staan. Oftewel een oud radiootje, bluetoothspeaker of stereo-installatie. Dan draai je tijdens het hobbyen je eigen muziek, zing je lekker mee en vult de ruimte zich met vrolijkheid. 

Geen lege wanden

Lege wanden zijn sowieso een no go in een hobbykamer. Deze mag rommelig zijn, er hoeft niet elke dag de stofzuiger doorheen en ook aan de muren mag gezien worden wie hier wonen. Hang je eigen kunstwerken op of creëer er een gezellige fotowand. 

Zitplaats

Behalve de comfortabele werkstoelen is er wellicht nog plek voor een (slaap)bankje. Handig voor eventuele plakkers tijdens late feestjes, maar ook leuk om tussendoor even op te zitten om je producten van een afstandje te bekijken. Wil je dit een beetje goedkoop houden, dan zijn de kringloopwinkel en allerlei tweedehands websites je beste vrienden. 

Gesponsord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *