Een mooie kerstgedachte

Ho ho ho! Kerstmannen rennen door de Utrechtse binnenstad

  • Door Redactie
  • |
  • 12 december 2022
  • |
  • 2 reacties

Op zaterdag 17 december 2022 vindt de 2de editie van de Santa Run plaats in Utrecht. Honderden als kerstman geklede deelnemers lopen tijdens dit fun-evenement een eenvoudig parcours door de Utrechtse binnenstad. Hiermee steunen zij de Stichting Met Je Hart, een initiatief om onze kwetsbare senioren in Utrecht meer met elkaar in contact te brengen en de eenzaamheid tegen te gaan. Een mooie kerstgedachte dus.

Om 15.30 uur wordt gestart met een warming-up op het Stadhuisplein (Korte Minrebroederstraat). Om 16.00 start de loop. Het parcours is 1,4 km en kan één of twee keer afgelegd worden. De route loopt via het Oudkerkhof, Jansdam, Achter Sint Pieter, Domplein, Zadelstraat via de Steenweg, dwars door het winkelende publiek, terug naar het Stadhuisplein. Na de finish is er glühwein, warme chocomelk en snert, aangeboden door de sponsors.

De kosten voor inschrijving zijn € 15,- voor volwassen en € 10,- voor kinderen. Hiervoor krijgt de deelnemer een kerstmanpak (inclusief baard en muts), startnummer en een medaille. De bijdragen gaan geheel naar het goede doel. Niet lopen, maar wel sponsoren kan natuurlijk ook. 

De Santa Run is een initiatief van de Utrechtse Rotary Clubs en de Rotaract.

De Santa Run wordt dit jaar voor de 2de keer in Utrecht georganiseerd. De vorige editie was in 2019 maar kon door Corona daarna twee keer niet plaatsvinden. Het idee is dat met dit jaarlijks terugkerend evenement rond de kerst, aandacht wordt gevraagd voor Utrechtse oudere bewoners die wat extra aandacht kunnen gebruiken. In Nederland wordt dit jaar in meer dan 30 steden een Santa Run georganiseerd.

Ook meelopen tegen eenzaamheid? Online inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 15 december 2022 op de website van Utrecht Rotary Santa Run (https://utrecht.rotarysantarun.nl/). 

Voor vragen over inschrijving of anders? Stuur dan een mail naar utrecht@rotarysantarun.nl .

Kijk hieronder de beelden terug van de Santarun in 2019.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *