De laatste loodjes

Het duurde even maar Drink en Eetlokaal Straatweg gaat nu echt open

Ze zijn er klaar voor bij Drink en Eetlokaal Straatweg

In september vorig jaar konden we melden dat voor Jessica en Rens Hansen de kogel door de kerk was. De crowdfunding voor hun Drink en Eetlokaal Straatweg was een succes. De droom van een eigen zaak en een pand dat vrijkwam in hun geliefde buurt werd werkelijkheid.

”Er hebben zich op de Straatweg de laatste tijd al een paar mooie zaken gevestigd. Denk aan Bagels & Beans, Brandstof en Satriale’s Pizzabar. Maar er is met de komst van veel jonge gezinnen zeker nog behoefte aan meer. Wij zijn met drie kinderen onze eigen doelgroep.” Aldus de jonge ondernemers die tien jaar geleden Brabant verruilden voor Utrecht. Toen ze een woning kregen in de Knopstraat, een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg, wisten ze dat ze nooit meer uit Utrecht zouden weggaan. “De levendigheid, de saamhorigheid in de buurt, de winkeltjes. We zijn echt van deze buurt gaan houden”, verklaarde Rens.

Uitgangspunt van het Drink en Eetlokaal Straatweg was een sterke focus op lokale producten. Veel Utrechtse producten op de kaart. Het is nu juli. Hoe gaat het met  Drink en Eetlokaal Straatweg na de pandemie die er voor de horeca zo in heeft gehakt?

“Het gaat goed”, zegt Jessica. “Op dit moment zit ik nog volop tussen de dozen en rommel. Het zijn de laatste loodjes voordat we donderdag 15 juli opengaan. De bedoeling was dat we al in februari, uiterlijk maart, gasten zouden ontvangen. Maar dat lukt niet vanwege corona. Een uitstel dat niet zo slecht uitkwam, want het duurde lang voordat alle vergunningen geregeld waren. We hebben de tijd gebruikt om veel te klussen met vooral familie en vrienden en leveranciers te bezoeken. Het is nu nog even een gekkenhuis maar donderdag zijn we er helemaal klaar voor. En de buurt is dat allang. We hebben veel aanloop van mensen die vragen wanneer we eindelijk open gaan. Het is ook heel fijn dat we genoeg personeel hebben. Er komen veel buurttappers werken. Mensen uit de buurt met horecaervaring die het leuk vinden om achter de bar te staan. We zoeken nog wel een kok, de chef-kok is er al.”

Jessica neemt de komende twee maanden ouderschapsverlof op, zodat Rens alle handen vrij heeft in Drink en Eetlokaal Straatweg. Hij wordt de man ter plekke. Er wordt aan de gasten geen qr-code gevraagd. Binnen en op het terras wordt anderhalve meter afstand gehouden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *