Eetcafé met Utrechtse inslag

Jessica en Rens Hansen beginnen Drink en Eetlokaal De Straatweg “We zijn onze eigen doelgroep”

Jessica en Rens Hansen:”We gaan hier nooit meer weg.”

Ze komen uit Brabant maar wonen als sinds tien jaar in Utrecht, de laatste jaren in de Knopstraat. “’We gaan hier nooit meer weg,” zegt Rens Hansen die een paar weken aankondigde samen met zijn vrouw Jessica Drink en Eetlokaal De Straatweg te beginnen.

Horecaervaring deden ze op voor en achter de bar van hun studentenverenging in Tilburg. Serieus werk dat de aanzet vormde voor hun avontuur in Utrecht. (“Vanaf dat moment wist ik dat ik ooit een eigen zaak wilde hebben.”)

Toen Jessica klaar was met haar studie verhuisde ze naar Utrecht, Rens volgde niet veel later. Ze kregen een woning in Lombok en verhuisden later naar de Knopstraat, een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg. Het bleek voor het stel een gouden keus. “De levendigheid, de saamhorigheid in de buurt, de winkeltjes. We zijn echt van deze buurt gaan houden”, verklaart Rens. De droom van een eigen zaak en een pand dat vrijkwam in hun geliefde buurt. Pak die kans, dachten Rens en Jessica. Rens: ”Er hebben zich hier de laatste tijd al een paar mooie zaken gevestigd. Denk aan Bagels & Beans, Brandstof en Satriale’s Pizzabar. Maar er is met de komst van veel jonge gezinnen zeker nog behoefte aan meer. Wij zijn met drie kinderen onze eigen doelgroep.”

Drink en Eetlokaal De Straatweg wordt een eetcafé, maar wel eentje met een typisch Utrechtse inslag. Er staan alleen Utrechtse bieren op de kaart en ook andere producten worden door lokale producenten geleverd.

Rens: “We zijn van 8 uur tot ’s avonds 23.00 uur open. Je kan bij ons terecht voor ontbijt, lunch, flexwerken, borrel en avondeten. We hebben geen fancy kaart, gewoon eenvoudig maar goed. Het wordt een laagdrempelige zaak waar iedereen zich welkom moet voelen. Ook ouders met kinderen, waarbij we zorgen dat de klanten van de kinderen geen last hebben. Voor hen hebben we achter de zaak een terras met fontein waar ze veilig kunnen spelen.”

Rens zegt binnenkort zijn baan bij de Volksbank op, Jessica blijft werkzaam als accountmanager. Voor een gedeelte van de investering zijn Rens en Jessica een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Geïnteresseerden kunnen het plan bekijken of investeren via: www.destraatweg.nl  

Hieronder het filmpje waarin het concept wordt uitgelegd.

Redactie

4 reacties

Reageren
  1. De Amsterdamsestraatweg en omgeving schreeuwt om dit soort gelegenheden. Ik hoop van harte dat het deze ondernemers gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *