Plastic

Henk is verdrietig maar strijdbaar: weg met die plastic tasjes!

Henk riep vorige week op om plastic tasjes te verbieden. Utrecht zou volgens hem het voorbeeld moeten geven. Hij heeft echter geen enkele reactie gekregen op zijn oproep, terwijl bij de politieke partijen duurzaamheid centraal staat. “Het laat iedereen koud.”

De Nuk en Henk gaan er voor strijden dat Utrecht gaat verbieden dat ‘dit soort spul’ – Henk gooit een tasje in de lucht – nog langer uitgedeeld mag worden, al dan niet voor een dubbeltje of twee. “Dat komt de schoonheid van de zee ten goede. Wees daar maar eens tegen!”, aldus Henk. “Wij vallen aan, volg ons!”

Laat uw reactie achter

Reactie

8 reacties

 • ben schreef:

  Inderdaad, wees daar maar eens tegen. Laat de gemeenteraad maar eens zien hoe serieus ze het klimaat nemen. wat mij betreft doen!

 • Michel schreef:

  Sinds er voor plastic tasjes betaald moet worden gebruiken de meeste mensen ze meerdere keren en gaan ze daarna in de plastic afvalbak om gerecycled te worden. Ze eindigen dus (nagenoeg) niet meer in de oceaan!
  Hier niet tenminste, in Africa en Azie wordt het afval gewoon op straat geflikkerd en komt het via rivieren in zee terecht.
  Ga je daar eens druk om maken Henk, niet om inwoners die aan alle kanten al genaait worden met regels en belastingen!

 • Tonie schreef:

  Erg goed initiatief, Henk! Die tasjes zijn overbodig. Als iedereen zelf een tas meeneemt naar de supermarkt, slager, groenteboer of markt, heb je ze niet nodig. Mooie eenvoudige oplossing ook. Wordt niemand mee belast. Sterker nog, het scheelt alle ondernemers in Utrecht ook nog eens geld, want die hoeven geen plastic tasjes meer in te kopen.

 • Alphons de Vries schreef:

  Ik heb grote waardering voor Westbroek maar deze keer loopt hij uit de pas. Michiel zegt het wel scherp. Laten ze in Azië en Afrika eens wat aan hun afvalprobleem doen. Wat wij in Utrecht zouden kunnen toevoegen is maar een druppel op een gloeiende plaat tenslotte.

 • Simone van Schie schreef:

  Natuurlijk is het verbieden van plastic boodschappentasjes een druppel op een gloeiende plaat ,maar het draagt -zonder dat het geld kost – bij aan een leukere stad om in te wonen. En een piepklein beetje aan een betere wereld. Zeker als het idee navolging krijgt. Ben benieuwd hoe de Gemeenteraad erover denkt. Goed plan Henk !

 • Désiree schreef:

  Veel druppels maken een regenbui op een gloeiende plaat. Verbieden die tasjes.

 • Harold schreef:

  Wat ik zo gek vind is dat vertegenwoordigers van politiek partijen er niet op reageren, maar wellicht lezen en bekijken die de NUK niet.

 • Michael Kroonbergs schreef:

  Beste Harold,
  We gaan het ze allemaal vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *