Henk vlogt

Henk leest een onbegrijpelijke gemeentebrief over afvalscheiding

Wat bedoelen ze met nascheiding? Bestaat voorscheiding ook? Met één normale zin was de boodschap over afvalscheiding duidelijk geweest. Henk over de taalverkrachters van de gemeente.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

4 reacties

Reageren
 1. Is het een idee als Henk even een cursus normaal Nederlands aan deze ambtenaren geeft? Een van de beste tekstschrijvers van ons land kan bij de gemeente veel zegenrijk werk doen.

 2. Het erge is dat de gemeente Utrecht al jaren cursussen begrijpelijk Nederlands geeft aan haar medewerkers, er is een Taalbattle tussen inwoners en ambtenaren en zelfs een speciaal loket Dat kan beter. En uiteraard een echt wel hele grote afdeling communicatie. Toch lukt het de gemeente nog steeds niet om in begrijpelijk Nederlands te communiceren!

 3. Heerlijk Henk, ook wat betreft de inhoud een misplaatste brief.

  Een hilarische brief. is ook in Tuindorp huis aan huis bezorgd. De tekst is vergelijkbaar met ongewenste brieven van ‘U hebt een prijs gewonnen’ gehalte.

  Wij verlossen u van het gescheiden inzamelen van rest en PMD afval. Fijn toch! Breng het PMD nu weg naar de container want daar gaat u toch al naar toe voor het restafval!

  Was getekend, nee is niet getekend. Niemand binnen de gemeente wil hiervoor verantwoordelijk gehouden worden.

  P.s. Wij nemen de container die u van ons hebt in, de afspraak houdt namelijk ook in dat u zelf plastic zakken van de verpakkingsindustrie moet kopen. Aan het hergebruik van de afvalzakjes die u omkieperde in de kliko komt een eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *