Henk vlogt

Henk over het vorstelijke salaris van ’t Hoogt-directeur Rianne Brouwers

Een vorstelijk salaris voor niets doen. Henk  over zwendelaars en profiteurs.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

10 reacties

Reageren
  1. Mevrouw Brouwers zal vermoedelijk nog niet aan het maximum van haar salarisschaal zitten, maar dankzij de groenlinks lobby zal dit er ooit wel van komen. Ik sta er bij, kijk er naar en ben verbijsterd. Dat is het verschil tussen de gemeenteraad en de burger. De raad kijkt er naar en vindt het normaal. Ze subsidiëren met gemeenschapsgeld oplichterij.

  2. De import Utrechters van Groenlinks geven ons geld met het grootste gemak uit. Zie Uithoflijn. Dus niets nieuws onder de zon.

  3. Deze uitstekende vlog even onthouden als er gestemd moet worden. En dan niet vergeten dat D66 net zo hard meedoet aan deze geldsmijterij.

  4. Zou er nog een plaatselijk bestuursorgaan in Nederland zijn die ‘zomaar’ meer fouten maakt en geld over de brug gooit dan het Utrechtse stadsbestuur zonder dat er conclusies worden getrokken? De niet gekozen ambtenaren hebben het voor het zeggen, de politici houden de schijn op (passanten) en de jongens en meisjes van de raad volgen kritiekloos het meerderheidscollege. Zo hebben de burgers en de lokale pers zich min of meer ook afgewend. En wat te denken van het volstrekt zielloze D66 die om de macht ook nog alle uitgangspunten over boord heeft gezet.
    Tip. Zorg voor een minderheidscollege (leve de democratie). Geef die filmzaal in de nieuwe Bieb aan een onafhankelijke cultuurondernemer (met gemak: deeltijd/ 4 vrijwilligers, subsidie niet nodig en meer ambitie). De gemiddelde Utrechtse filmliefhebber heeft meer expertise dan ’t Hoogt cs. Als al het cultuurgeld onderling verdeeld wordt en toch naar de cultuurmanagers vloeit is er van het ooit zo aangemoedigde cultuur-ondernemerschap geen sprake. Er zijn in Utrecht vele creatieve, hardwerkende mensen die zoiets graag zouden willen oppakken en nu bij voorbaat kansloos zijn omdat de gemeente andere belangen heeft. Schande. Helemaal eens met mijnheer Henk.

  5. Wat is het toch jammer dat Leefbaar Utrecht zich zelf heeft opgeblazen. Deze stad heeft een nieuwe partij nodig die de bezem door het hele ambtenarenapparaat haalt en een tegenwicht biedt aan de opportunisten van Groenlinks en D66.

  6. Ik ontmoette Henk voor het eerst vorige week – in een café, waar anders. Nadat ik hem complimenteerde met zijn bijdragen aan de NUK liet hij zich ontvallen dat het vrijwilligerswerk was. Mij staat bij dat een Groen Links gemeenteraad gepleit heeft voor bijdragen aan noodlijdende (internet) kranten die onderzoeksjournalistiek beoefenen. Wellicht kan de redactie van de Nuk bij Groen Links bepleiten dat de bijdragen van Westbroek meer waard zijn niks.

  7. Mooie blog, en er wordt inderdaad teveel geld uit gegegeven aan mensen die daar hoegenaamd niets voor terug doen.

  8. @Eric Sanders. ik denk niet dat de overigens volkomen terechte opmerkingen van Henk over Groenlinks in het algemeen en dat raadslid in het bijzonder de kansen op subsidie van die kant erg groot hebben gemaakt. Daarin is het progressieve Groenlinks vrees ik bijzonder principieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *