Goodbye and hello

Henk en Julia stoppen met Stairway; dochter Chrissy maakt doorstart met nieuw concept

Henk Westbroek en zijn vrouw Julia Harris gaan van hun pensioen genieten. Na vijfentwintig jaar geven ze de sleutel van Stairway over aan dochter Chrissie en haar vriend Dani. Op 25 augustus gaat de zaak dicht, wordt  radicaal verbouwd om ruimte te bieden aan iets nieuws op horecagebied. Hieronder een afscheidsbrief van Henk en Julia.

Stairway gaat met pensioen.  

Vorig jaar besloten mijn vrouw en ik om na het 25 jarig bestaan van Stairway met pensioen te gaan. En om de sleutels van de zaak in handen te geven van onze dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera. Het is een familiebedrijf en dat blijft het. Ons 25 jarig bestaan zou feestelijk gevierd worden in april met een week lang muziek, dans en heel veel lekker eten. Door omstandigheden die we niet konden voorzien waren we in April dicht en viel ons eindfeest in het water. Maar ons pensioen niet, want dat gaat eind juli wèl door. 

Julia en ik willen iedereen bedanken die ons de afgelopen 25 jaar bezochten om iets te drinken, te eten of te genieten van live muziek. We zijn er trots op dat in de loop der jaren pakweg 750  artiesten bij ons een podium vonden. Hierdoor konden bezoekers – zonder entree te betalen- onder andere genieten van de muziek van  Alanis Morisette, Herman Brood, Shania Twain, Guus Meeuwis, Normaal  en The Kinks en van honderden andere artiesten. Onze laatste acht jaar waren we een club en traden-  mèt entree – artiesten als Snelle, rapper Boef  en Lil kleine bij ons op. 3FM zond incidenteel radioprogramma’s live uit vanaf Stairway en de zaak  figureerde ook in verschillende videoclips. Waarvan “ Toen ik je zag ” van Antony Kamerling de bekendste werd.  

Club Stairway aan de Mariaplaats in het prachtige Utrecht blijft nog tot 24 augustus open. Daarna sluiten de deuren definitief. Chris en Dani koesteren namelijk de opvatting dat Utrecht toe is aan iets  nieuws op horecagebied. En dit nieuwe duo is de directie dus die gaan over de toekomst, zoals Julia en ik over het verleden gingen. Chris en Dani gaan weken radicaal verbouwen om vervolgens de poorten weer te openen. Met een nieuwe naam, die naadloos moet passen bij hun nieuwe concept.    

Over een maand – 24 augustus- gaan ze de gedaanteverwisseling gestalte geven. Ze dubben alleen nog een beetje over de naam. Dat moet en zal een prachtige worden. Ze houden u op de hoogte. 

 Met hartelijke groet , 

Namens Club Stairway,   

Julia Harris  &  Henk Westbroek  

Redactie

35 reacties

Reageren
 1. Toch wel jammer, na de verbouwing was het niks meer. Doorstart misschien het beste.

 2. Nou met zo topper als Christie en haar man gaat het helemaal goed komen en gaat ze iedereen de mond snoeren die commentaar hebben let maar op . En Henk en Julia geniet nu eens van de tijd samen veel succes samen en Christie en Dani succes het gaat lukken.

 3. Hoe zit het dan met de afspraak die ik heb staan voor 1 november. Die is betaald voor 3 personen.?

 4. Als alle zaken op de Mariaplaats stampvol zitten en je bij Stairway een kanon kan afschieten, doe je toch iets fout. Een koerswijziging is dan niet zo gek. Gewoon stoppen had ook gekund.

 5. Terecht wordt in de brief gewezen op het roemruchte verleden van Stairway. Het was een geweldige zaak. Maar toen het rockcafé een soort lunchroom werd, zag iedereen de bui al hangen. De laatste jaren was Stairway een zaak zonder ziel. Ik ben zeer benieuwd naar het nieuwe concept. Misschien terug naar de roots?

 6. Heel veel succes voor de nieuwe eigenaren, en voor Henk en Julia heel veel genieten van je welverdiende pensioen.

 7. Ok, Stairway stopt er mee. Geen nieuws, want dat was al jaren het geval. De nieuwe eigenaren denken dat Utrecht toe is aan iets nieuws. Ik niet. Maar misschien vergis ik me. Jammer dat er niets gezegd wordt over de nieuwe plannen.

 8. Stairway legde zich de laatste jaren toe op grote feesten in het weekend. Die waren vaak supergezellig. Op een van die feesten heb ik er mijn huidige vriendin ontmoet. Ik heb er fijne tijden meegemaakt.

 9. Hopelijk komt er weer muziek in de tent, vond nog steeds de goede oude tijd van de discotheek Cartouch het mooiste met de broers Poppes. Met zijn aluminum en blauwe gevel, echt een icon in de stad en bekend in heel Nederland. Heerlijke dans jaren gehad.
  Vanwege corona is ook het Cartouch Vibes feest in Mei niet doorgegaan in Stairway 🙁
  Utrecht heeft weer een leuke danstent nodig !!!

 10. Ik heb er met een AC/DC tribute band 2 keer gespeeld in de tijd dat Stairway als enige zaal in Nederland een kleedkamer met een bubbelbad had.En heb er mijn vrouw gevonden. Geniet nog steeds na want ik heb er mijn vrouw gevonden.

 11. Over het verleden van Stairway niets dan goeds. De laatste jaren was het niet echt onderscheidend. Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe plannen. Locatie is uitstekend, de ruimte lekker groot. Laat de oude tijden maar weer herleven.

 12. Wat heb ik er met ontzag naar de gitaren gestaard. Beroerd door al die vingers van beroemdheden.
  Heerlijk café, waar ik de laatste jaren weinig kwam. Zoals zo vele andere Uteregse kroegen…
  Was Stairway gered als ik het vaker had bezocht. Nee, dus.
  Op naar nieuwe tijden en horeca-ideeën. We zijn nieuwsgierig.

 13. Ik vond stairway pas leuk worden toen de rock eraf was. Ik heb er tientallen feesten bezocht. Altijd druk, altijd heel gezellig. Ik hoop dat er iets leuks terugkomt

 14. Het was een geweldige zaak. Een echt rockcafé dat de filialen van het commerciële hardrockcafé ver achter zich liet. Ik hoop dat de ouderwetse sfeer weer terugkeert.

 15. Het nieuwe concept zou wat mij betreft best het oude concept mogen zijn. Veel mooie avonden daar doorgebracht.

 16. Nu Henk weer wat tijd over heeft, is het misschien een idee dat hij zich aanmeldt als kandidaat voor de vacature burgemeester van Utrecht. Moet toch een keertje lukken om een echte Utrechter in het stadskantoor te krijgen.

 17. Wat een kinnesinne. Dat verdienen Henk en Julia echt niet!
  Suggestie voor nieuwe naam:
  2 hEAVEN

 18. ik heb de laatste jaren enorm leuke R&B feesten in Club Stairway bijgewoond. Met fijne artiesten die optraden. Ik hoop dat die terugkomen.

 19. Vanaf dag 1 was de portier Reduan, ook Marrokaan. Iedereen die zich netjes gedroeg was welkom. Dat was en is niet overal zo. En een kompliment waard Veel succes straks.

 20. Lieve Henk en Julia,
  Geniet van jullie pensioen in goede gezondheid! Ik wens jullie alle goeds toe liefs x

 21. Henk Westbroek en Julia Martine ik ben een keer in stairway ge weest voor een concert van het goede doel was alles.maar preccieszoals het was 25 mie 2013 groeten van Martine van rijn ik zal het missen

 22. Ik heb er mijn man ontmoet op een feest drie jaar geleden en er fijne tijden meegemaakt. Veel succes straks met het nieuwe Stairway.

 23. In het verleden vaak bij Cartouch geweest, goede oude tijd. Ook in Stairway regelmatig geweest, maar de laatste maanden (voor Corona) was het vaak al rustiger. Ik wens de nieuwe eigenaren veel succes en ik kom zeker weer bij jullie een lekker biertje drinken, of wat anders natuurlijk. Henk, bedankt!

 24. Wat vervelende mensen die iedereen afzeiken , Henk is een geweldige kerel die gewaardeerd zou moeten worden
  Henk doet het op zijn manier en hou op met dat negatieve gedoe
  En stairway je vind het leuk of niet ,maar hou op met afzeiken
  Geweldige tijd Henk samen met je vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *