19 dichters en 6 theatrale en muzikale acts

Hans Klok en Maria Farantouri op De Nacht van de Poëzie

Hans Klok (foto: Jacqueline de Haas)Illusionist Hans Klok, de legendarische Griekse zangeres Maria Farantouri en youtube-fenomeen Alaa Wardi zijn drie van de entr’actes op de 39ste editie van De Nacht van de Poëzie. Het evenement met 19 dichters en 6 theatrale en muzikale acts vindt plaats op 8 oktober in TivoliVredenburg als afsluiting van het twee durende literatuurfestival ILFU.

Ook het nederpoptrio Wies, de blazers van Broken Brass en de Bulgaarse singer-songwriter Ivo Dimchev zullen optreden. Het is onderdeel van de decennialange Nacht-traditie dat verrassende muziek- en theateracts de dichters tijdens de poëziemarathon afwisselen. Ook de laatste toevoegingen aan de dichterslijst zijn bekend: spoken word-dichter Daniëlle Zawadi zal een optreden verzorgen en schrijver en programmamaker Hassnae Bouazza eert haar vorig jaar overleden broer Hafid Bouazza door een aantal van zijn vertalingen van klassieke Arabische gedichten te lezen. Iedere bezoeker krijgt een exemplaar van de ‘nachtbundel’ met daarin gedichten van alle dichters. De volgorde waarin de dichters en entr’actes tijdens De Nacht het toneel betreden, blijft als vanouds strikt geheim.

‘Ik denk dat De Nacht het enige festival is waar je het ene moment naar poëzie zit te luisteren en het volgende moment Hans Klok ten tonele ziet verschijnen,’ aldus festivaldirecteur Michaël Stoker. ‘Eerst de geweldige Maria Farantouri met mooie, gedragen stukken van Theodorakis en daarna de vrolijke blazers van Broken Brass. Én Ivo de Wijs én Astrid Lampe. Die uitersten maken De Nacht zo bijzonder en al 39 jaar zo druk bezocht. Dit gebeurt nergens anders.’


De optredende dichters:
Joke van Leeuwen, Marieke Lucas Rijneveld, Mustafa Stitou, Rob van Essen, Charlotte Van den Broeck, Mattijs Deraedt, Maxime Garcia Diaz, Daniëlle Zawadi, Tijl Nuyts, Marjoleine de Vos, Nisrine Mbarki, Andy Fierens, Willem van Toorn, Kasper Peters, Astrid Lampe, Hassnae Bouazza, Ivo de Wijs, Max Temmerman, Laura Broekhuysen.

De nachtregel van dit jaar is van Joke van Leeuwen: ‘De huizen zijn nog donker en de dromen nog niet af’

39ste Nacht van de Poëzie
zaterdag 8 oktober 2022

20.00 – ±03.00 uur
TivoliVredenburg, Utrecht
toegang: €39/€27 (incl. Nachtbundel)
Tickets: ilfu.com/festival

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *