Dag van de ondernemer

Gratis workshops van The Bookie voor startende ondernemers

  • Door Redactie
  • |
  • 12 november 2019
  • |
  • 2 reacties

Het team van The Bookie

Op 15 november 2019, de nationale Dag van de Ondernemer, organiseert boekhoudkantoor The Bookie voor de tweede keer een (bijna) gratis programma voor startende ondernemers in Utrecht. 

Om al deze zzp-ers te empoweren organiseerde The Bookie vorig jaar in samenwerking met een aantal Bookie Bazen (ondernemers die reeds met The Bookie werken) een dag in hun werfkelder aan de Oudegracht. Dit jaar bundelen ze krachten met de Social Impact Factory, dé hotspot en werkplek voor sociaal ondernemerschap op het Vredenburg. In ruil voor hun netwerk en een bijdrage aan een lokale ondernemersfonds kunnen (beginnende) ondernemers voor slechts €10 deelnemen aan workshops over onder andere boekhouding, pensioen, HR zaken, marketing, jaarplanning & groei en de ondernemer mindset.

Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is meer dan 8% van de Utrechters werkzaam als zzp’er. Initiatiefnemer The Bookie ziet als boekhouder voor deze doelgroep dat een groot deel worstelt met diverse onderdelen van het werk.

“Een groot deel heeft niet bewust gekozen om te ondernemen”

Mariangela De Lorenzo van The Bookie:”Veel zzp-ers zijn in hun rol gedwongen. Ze zijn als expert op hun eigen gebied vaak een eenmanszaak ingerold. Een groot deel van hen heeft echter niet bewust gekozen om te ondernemen of weet überhaupt niet wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Want als zzp’er ben je tenslotte je eigen directeur, manager en werknemer, die van acquisitie tot marketing en boekhouding zelf moet verrichten. Omdat ze vaak deze vaardigheden missen gaat het al snel mis. In onze workshop geven we praktische adviezen die veel leed kunnen voorkomen. Iedereen is welkom. Van timmerman tot ict-er.”

75 zzp’ers kunnen vrijdag vanaf  09:30 ’s ochtends terecht bij de Social Impact Factory, in het oude pand van Staffhorst tegenover TivoliVredenburg, deelnemen aan een vijftal workshops verspreid over de dag. Aanmelden kan tot donderdag 14 november via https://www.thebookie.nl/nieuws/dag-van-de-ondernemer-2019/.

Met de opbrengsten van de dag wordt Over Rood gesteund: een coöperatie van ondernemers, die ondernemers in financiële nood helpt.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *