Partnerbijdrage

Ga goed voorbereid op reis naar Amerika, Canada of India

Met de zomer om de hoek snakken allemaal naar een beetje plezier in de zon, of een wandelavontuur in het buitenland, of zelfs een dagje shoppen in een verre stad. Gelukkig kan dat weer en is reizen weer mogelijk. Het is natuurlijk wel belangrijk om up-to-date te zijn met alle relevante informatie over visums voor verschillende landen en de coronaregels voor reizen naar het buitenland.

Wat uw reisplannen ook zijn, de huidige situatie vereist een beetje extra zorg en planning om ervoor te zorgen dat uw vakantie perfect is. Lees hier wat meer over enkele van de meest opwindende reisbestemmingen. En of u erheen kunt en wat u nodig hebt om er te komen.

E-visa zijn nu gebruikelijker

Voor de meeste bestemmingen kunt u inmiddels kiezen voor een elektronisch visum (e-visum), dankzij de vele vooruitgangen op het gebied van internettoegang, gemak, en belangstelling voor een betere reisinfrastructuur. Dit maakt het proces om een visum aan te vragen een stuk gemakkelijker en efficiënter. Doorgaans hoeven reizigers geen ambassades of consulaten te bezoeken en kunnen zij het visum voor zichzelf of voor hun hele gezin in één keer aanvragen. 

Reizen naar Amerika

Vanaf november 2021 is het nu weer mogelijk om voor vakantie naar de Verenigde Staten te reizen. Als u naar Amerika gaat reizen, heeft u twee mogelijkheden: een gewoon visum of een ESTA. Een ESTA is eigenlijk de veel snellere en goedkopere optie. De meeste Nederlanders komen in aanmerking voor de ESTA. 

Enkele vereisten zijn: 

 • Alle reizigers moeten zich houden aan de lokale coronamaatregelen, maar ook aan de reisregels. Als u naar Amerika reist moet u gevaccineerd zijn en moet u uw vaccinatiebewijs kunnen laten zien. U hoeft geen test te doen voor u vertrekt. Informeer ook bij uw luchtvaartmaatschappij, want de coronamaatregelen veranderen snel.
 • De reiziger moet een paspoort hebben dat geldig is voor het hele verblijf in Amerika. Als uw paspoort verlopen is vervalt uw ESTA ook automatisch. U moet dan een nieuwe ESTA aanvragen.

Vanaf het moment van aankomst in de Verenigde Staten mag u maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten blijven. 

Bij aankomst in Amerika moet u een retourticket kunnen overleggen of een ticket dat u elders reist tot die 90 dagen na aankomst in Amerika. Dit is om te bewijzen dat u van plan bent naar huis of naar een nieuwe bestemming te gaan.

Reizen naar Canada

Vanaf september 2021 is het voor gevaccineerde reizigers weer mogelijk om naar Canada te reizen. Zij hoeven inmiddels geen coronatest te doen voor vertrek. Net als het Amerikaanse ESTA is het Canada eTA gemakkelijker aan te vragen dan een echt visum. De eTA staat voor “elektronische reistoestemming” en is elektronisch verbonden aan uw paspoort. Dit zijn de voorwaarden waaraan u moet voldoen:

 • U gaat op vakantie, op bezoek bij vrienden of familie. Of u gaat op zakenreis, ook voor zakelijke bijeenkomsten, beurzen of conferenties. Of u volgt een studie die niet langer dan zes maanden duurt.
 • U maakt een overstap in Canada waarbij u tussendoor de luchthaven kunt verlaten als u dat wilt.
 • U moet met het paspoort reizen waarmee u de aanvraag heeft gedaan en deze moet gedurende uw hele verblijf geldig zijn.

Reizen naar India

Vanaf november 2021 is het weer mogelijk om naar India te reizen. Velen verheugen zich erop dit fascinerende en mooie land te kunnen verkennen, zeker in de zomervakantie. U kunt het Indiase e-visum gemakkelijk online aanvragen. Een visum voor India is 30 dagen geldig, en binnen deze periode moet u naar India reizen. Zodra u in India bent, mag u er 30 dagen verblijven. U moet ook rekening houden met de volgende voorwaarden: 

 • Het paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na de aankomstdatum in India en moet het bij aankomst in India minstens twee lege pagina’s bevatten.
 • Bij aankomst moet u een retourticket of een doorreisticket naar een andere bestemming laten zien.
 • U moet een toeristisch reisdoel hebben. Het is niet toegestaan in dienst te treden bij Indiase organisaties, vrijwilligerswerk te doen, ook niet als het onbetaald werk is, of om u in te schrijven bij een Indiase onderwijsinstelling
 • U moet kunnen bewijzen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw reis tot aan uw vertrek te kunnen betalen.
 • U mag maar op bepaalde plekken inreizen.
 • Bij het aanvragen van het visum moet u een pasfoto en een paspoortscan inleveren.
 • U moet zich ook houden aan de coronaregels in het land. 

Gevaccineerde reizigers uit Nederland hoeven geen test te doen voor vertrek. Wel moeten zij een vaccinatiebewijs laten zien. Ongevaccineerden moeten wel een test doen voor vertrek. 

Hoewel deze informatie intimiderend kan lijken, is het meestal eenvoudig om deze visa vanuit het comfort van uw eigen visa aan te vragen. Extra voorbereiding vooraf betekent een veel vlottere vakantie.  Met een beetje planning vooraf kunt u dan gaan genieten van uw vakantie, waar u ook heen gaat. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *