Onze columnisten

Fundataal: Kerst en funda, geen echt gelukkige combinatie?

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Terwijl driekwart van ons een kerstboom thuis heeft, is de kerstboom een opvallende afwezige op de fundafoto’s in de kersttijd.

Op een adviespagina over kerst en funda staan de volgende adviezen:

  1. Natuurlijk gaat u niet de kerstboom bij iedere bezichtiging weghalen, maar de kerstversiering moet wel acceptabel blijven.
  2. Beperk de hoeveelheid versiering in huis. Eén boom is genoeg. Zorg ook dat de boom niet te groot is, dat er geen meubels verplaatst moeten worden en dat iedereen er omheen moet lopen. Haal de naalden natuurlijk van de grond bij een echte kerstboom als er kijkers komen.
  3. Maak gebruik van accessoires om toch kerstsfeer in huis te brengen, met een schaal met kerstballen. Als je ruimte hebt, maak een sfeerhoekje van een tafel met een kerststukje en kaarsen. Houd het simpel en ingetogen.
  4. Buiten bij voorkeur geen kerstversiering. Eventueel wat mooie bollen in een boom, maar geen knipperende, verlichte kerstman met slee en rendieren.

Wat mij opviel op de paar fundafoto’s mét kerstboom: Hoe duurder het huis, hoe kleiner en abstracter is de kerstboom. Vrolijke kerstdagen!

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *