Onze columnisten

Fundataal: de makelaar als geschiedenisleraar

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Wordt er hier een huis verkocht, of is dit een stadsgeschiedenisles en een therapeutische raad?

“Lombok staat bekend als een multiculturele wijk. Iedereen kent de Kanaalstraat met de exotische winkeltjes. In de beginjaren kwamen er veel Spanjaarden, Italianen, Turken en Marokkanen wonen. Veel van deze inwoners waren fabrieksarbeiders. Aan de Kanaalstraat vestigden zich wat kleine middenstanders en het rijkere kantoorpersoneel vestigden zich langs de J.P. Coenstraat. Lombok is met name bij de jongere generatie in trek. Karakteristieke woningen, dicht bij het centrum en veel voorzieningen. De arbeiderswoningen in Lombok zijn fraai gedecoreerd en hebben harde stenen.

Een levendige wijk. Van exotische winkels tot de hipste hotspots. Het zwaartepunt van het centrum zal meer en meer naar de westkant van de stad verplaatsen. Daarmee wordt Lombok nog interessanter. Het dakterras is groot genoeg voor een fijne eettafel, barbecue en een lounge.
Van deze bovenwoning word je heel gelukkig. De woning is breed, heeft grote ramen en is super licht. De woning voelt meteen goed aan. Daarnaast heb je ook nog een heerlijk dakterras op het westen. Denk je op de foto’s ‘Gek, zo’n stoel midden in de keuken?’. Dat snap ik, maar deze stoel staat er, omdat het een heerlijk plekje is. ’s Ochtends kun je hier heerlijk in het zonnetje een boek lezen. Dit is één van de favoriete plekken van de bewoners.”

“Gek zo’n stoel in de keuken?”

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *