Summer of Soul

Feestelijke opening Slachtstraat met openluchtvoorstelling op De Neude

Hoewel Utrecht de weg naar Slachtstraat al goed weet te vinden, kende het filmtheater nog geen officiële opening. Na drie maanden proefdraaien gaat Slachtstraat op 5 augustus feestelijk open. En dat wordt gevierd met een gratis openluchtvoorstelling op De Neude van de Oscar winnende film “Summer of Soul” uit 2021.

De film gaat over het legendarische Harlem Cultural Festival in 1969. Muzikant en debuterend regisseur Questlove brengt in deze energieke en swingende documentaire nooit eerder vertoonde archiefbeelden over de Afro-Amerikaane cultuur/muziek in de V.S. tot leven. De historische beelden zijn gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Gavey Park). Op dit festival traden muzikale grootheden op waaronder Nina Simone, Stevie Wonder en Gladys Knight & the Pips. “Summer of Soul” is op 5 augustus 21.00 uur te zien.  

Iedere bezoeker aan Slachtstraat ontvangt tijdens het weekend van 5, 6 en 7 augustus een cadeautje bij de aanschaf van een filmticket. (zolang de voorraad strekt)

Kijk hier de trailer van “Summer of Soul”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *