Doorstart op andere locatie

Eko Plaza in de Twijnstraat maakt plaats voor Jumbo

Na het verdwijnen van de vestiging in de Zadelstraat raakt Eko Plaza weer een zaak op een A-locatie kwijt. Per 7 oktober sluit Eko Plaza in de Twijnstraat de deuren. Bij de sluiting van de zaak op de Mariaplaats verklaarde de bedrijfsleider nog “dat de andere filialen mede door de supermarktformule en andere ligging, nog steeds als een speer lopen.”

Volgens het hoofdkantoor van Eko Plaza is dit nog steeds het geval. “De zaak liep goed maar het pand is verkocht. We willen een doorstart maken op een andere plek in Utrecht. Waar dat zal zijn weet ik nog niet. We zijn hard op zoek.” Op de plek van Eko Plaza komt een vestiging van Jumbo City. Het personeel van Eko Plaza wordt overgenomen door Jumbo. Op steenworp afstand is sinds jaar en dag een filiaal van Albert Heijn gevestigd.

 

 

Redactie

20 reacties

Reageren
 1. Nog een supermarkt in de Twijnstraat, ze lijken wel gek.Twee supermarkten, vier kappers, tig koffietentjes, ik zou zeggen doe eens Hema.

 2. Als het goed het gezien wordt dit de 10e vestiging van Jumbo in Utrecht, tegenover 26 vestigingen van AH. Concurrentie is een goede ontwikkeling voor de consument.

 3. De charme van de oudste winkelstraat van Utrecht loopt hiermee gevaar. Wat voegt dit toe? Concurrentie is een goede ontwikkeling? Wat worden we hier wijzer van? Leg eens uit?

 4. @ Antony: Waarom concurrentie een goede ontwikkeling is lijkt mij toch echt algemeen bekend. U bent toch ook consument met gedrag wat daarbij past? Ik heb het niet over het emotionele aspect van een winkelstraat.

 5. Het voordeel van concurrentie zie ik in dit geval niet zo. Jumbo City is een zogenaamde stadssupermarkt met een beperkt assortiment en hogere prijzen.

 6. Heel erg jammer dat dit gebeurt. Ik zal persoonlijk de winkel erg missen en vrees met grote vreze dat het op straat een chaos wordt met heel veel geparkeerde fietsen waarvoor geen ruimte is.

 7. Oog in Al kan wel een Ekoplaza gebruiken. De Händelstraat, waar al een AH zit, ligt bovendien aan de fietsroute van het centrum naar Leidse Rijn waar óók geen Ekoplaza is. Centrumbewoners kunnen nog naar de Ekoplaza’s aan de Nachtegaalstraat en de Amsterdamse Straatweg.

 8. Pas als we met z’n allen meer waardering gaan uiten voor het biologisch, duurzame én lokale karakter van de EkoPlaza, dan kan dit bedrijf ook financieel tegen meer van hetzelfde opboksen.

 9. Bijzonder triest dat een goed initiatief weer moet plaatsmaken voor een karakterloze gigant. Persoonlijk ben ik zeer ontevreden over de jumbo in mijn buurt (IBB), laat staan over een jumbo city… De ekoplaza op de twijnstraat is een winkel waar ik voor om fiets, jammer van deze ontwikkeling.

 10. Dit is echt heel erg. Een fijne winkel met heel aardig en behulpzaam personeel. Nu komt er weer een kiloknallerwinkel voor in de plaats, onbegrijpelijk.

 11. Wat zonde! En ik heb het compleet gemist, ineens was de winkel leeg. Ik zal het ook enorm missen. Wat een fijne supermarkt.. ruimte, mooie producten en vriendelijke vaste gezichten…

 12. Doe eens”een EkoPlaza in Leidsche Rijn: een hele stad waar geen enkele biologische winkel is.
  Met de winkel verdwijnt ook de mogelijkheid om allerlei notenmengsels los te kopen.

 13. Wat een verdriet. Ineens weg, mijn ekoplaza. Ik kocht er veel maar misschien niet genoeg. Waar ga ik nu heen voor mijn roggemeel? Balen. En dramatisch in een tijd waarin we meer niet minder eko moeten worden!

 14. Wat verschrikkelijk! Mijn vaste lokale supermarkt zomaar weg. De charme van deze straat wordt hierdoor aangetast en het aanmoedigen van biologische producten is belangrijk.. Ik kan me niet voorstellen dat personeel die voor de sfeer van EkoPlaza heeft gekozen bij Jumbo een doorstart wil maken

 15. Erg jammer. Het doet het aangezicht van de Twijnstraat weinig goed. Ekoplaza was een fijne, rustige zaak met een hoop meer charme en dan de Jumbo. Bovendien is er al , op amper een paar meter, zo’n standaard supermarkt. Ik mis nu juist de Ekoplaza. Voor dat soort producten kan je in het centrum nu niet meer terecht.

 16. Ik vraag me zoveel dingen af. “Het pand is verkocht”. Wat betekent dat?
  Zijn het de Vastgoed jongens die geld zien? Wie? Kon de Jumbo soms veel geld bieden? Aan wie? Moest EkoPlaza het onderspit delven? We leven in een treurigstemmend land!

 17. In deze tijd veel thuisgewerkt en nog steeds. Een enkele dag in de week op locatie. Vandaag pas ontdekt, zo lang ben ik dus al niet in de Twijnstraat geweest, dat EKO Plaza niet meer hier gevestigd is. Reuze jammer en hoop dan ook dat er snel een dergelijk filiaal elders in Utrecht opduikt, want o.m. de wand met noten, muesli e.d. was voor mij een reden om naar dit filiaal te gaan. Dat zal dan helaas niet lopend in de middagpauze vanaf mijn werkplek kunnen, maar dan op een andere manier. Hoop snel op bericht.

 18. @ René die concurrentie zo geweldig vindt: Ik persoonlijk ben dit VVD gereutel behoorlijk beu; er komt hier een afbraaktent in de plaats van een kwaliteitszaak die perfect in een behoefte voorzag.
  Erg jammer dat de reuzen die behalve massagoed geen enkele meerwaarde bieden ook hier de kwaliteitszaken verdringen.
  Kortom, denk er het uwe van maar in mijn ogen is hier een ernstig gemis ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *