Doorstart op andere locatie

Eko Plaza in de Twijnstraat maakt plaats voor Jumbo

Na het verdwijnen van de vestiging in de Zadelstraat raakt Eko Plaza weer een zaak op een A-locatie kwijt. Per 7 oktober sluit Eko Plaza in de Twijnstraat de deuren. Bij de sluiting van de zaak op de Mariaplaats verklaarde de bedrijfsleider nog “dat de andere filialen mede door de supermarktformule en andere ligging, nog steeds als een speer lopen.”

Volgens het hoofdkantoor van Eko Plaza is dit nog steeds het geval. “De zaak liep goed maar het pand is verkocht. We willen een doorstart maken op een andere plek in Utrecht. Waar dat zal zijn weet ik nog niet. We zijn hard op zoek.” Op de plek van Eko Plaza komt een vestiging van Jumbo City. Het personeel van Eko Plaza wordt overgenomen door Jumbo. Op steenworp afstand is sinds jaar en dag een filiaal van Albert Heijn gevestigd.

 

 

Redactie

9 reacties

Reageren
  1. Nog een supermarkt in de Twijnstraat, ze lijken wel gek.Twee supermarkten, vier kappers, tig koffietentjes, ik zou zeggen doe eens Hema.

  2. Als het goed het gezien wordt dit de 10e vestiging van Jumbo in Utrecht, tegenover 26 vestigingen van AH. Concurrentie is een goede ontwikkeling voor de consument.

  3. De charme van de oudste winkelstraat van Utrecht loopt hiermee gevaar. Wat voegt dit toe? Concurrentie is een goede ontwikkeling? Wat worden we hier wijzer van? Leg eens uit?

  4. @ Antony: Waarom concurrentie een goede ontwikkeling is lijkt mij toch echt algemeen bekend. U bent toch ook consument met gedrag wat daarbij past? Ik heb het niet over het emotionele aspect van een winkelstraat.

  5. Het voordeel van concurrentie zie ik in dit geval niet zo. Jumbo City is een zogenaamde stadssupermarkt met een beperkt assortiment en hogere prijzen.

  6. Heel erg jammer dat dit gebeurt. Ik zal persoonlijk de winkel erg missen en vrees met grote vreze dat het op straat een chaos wordt met heel veel geparkeerde fietsen waarvoor geen ruimte is.

  7. Oog in Al kan wel een Ekoplaza gebruiken. De Händelstraat, waar al een AH zit, ligt bovendien aan de fietsroute van het centrum naar Leidse Rijn waar óók geen Ekoplaza is. Centrumbewoners kunnen nog naar de Ekoplaza’s aan de Nachtegaalstraat en de Amsterdamse Straatweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *